Vladimir Otašević, nekada fudbaler Spartaka, a sada trener Metalca (©Starsport)
Vladimir Otašević, nekada fudbaler Spartaka, a sada trener Metalca (©Starsport)

U Metalcu optimisti: Nije OFK Beograd Bajern, ima mane

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.11.23. | 10:11

Lider Mozzart Bet Prve lige Srbije u 16. kolu gostuje u Gornjem Milanovcu (13.00)

Godinama je Metalac bio standardni superligaš, ali sada se već drugu uzastopnu sezonu bori za opstanak u Mozzart Bet Prvoj ligi. Tim iz Gornjeg Milanovca je u zoni ispadanja, a u okviru 16. kola će ove subote od 13 časova da ugosti ubedljivo najbolji tim takmičenja OFK Beograd.

Romantičari su jedina neporažena ekipa, imaju čak tri puta više bodova od Metalca – 39 naspram 13! Od 15 prvenstvenih mečeva, pobedili su na 12. Zato imaju čak 14 bodova više od najbližih pratilaca Tekstilca i Smedereva.

Izabrane vesti

S druge strane, Metalac je pri dnu, ima samo tri poena više od fenjeraša Mladosti iz Novog Sada. Ipak, u uzlaznoj je formi, vezao je tri utakmice bez poraza (dva remija i pobeda), zbog čega kroz Gornji Milanovac provejavaju naznake optimizma.

Standardni defanzivac Metalca Nemanja Jovičić smatra da je njegovoj ekipi poraslo samopouzdanje i da zbog toga lideru neće biti lako.

Odlična je okolnost što sada dolazi OFK Beograd. Došli smo do svoje igre i želimo što pre da se odmerimo s najboljim; da pokažemo koliko ta razlika, koja nas trenutno deli na tabeli, i nije baš realna u smislu razlike u kvalitetu. Ne prezamo ni od koga, bez obzira što izuzetno cenimo sve što OFK-a postiže ove sezone. Ali imaju i oni svoje mane. Što bi šef rekao, nisu oni Bajern. Imaćemo našu vernu publiku iza sebe, ofanziva nam je proradila, sklopili smo slagalicu što se tiče svih linija na terenu i ulazimo u ovaj meč da napravimo još jedan korak više“, rekao je Jovičić.


13.00: (5,40) Metalac (3,45) OFK Beograd (1,65)


Trener Metalca Vladimir Otašević još uvek nije odustao od plasmana u plej-of.

Rezultati OFK Beograda pokazuju njihovu nesumnjivu dominaciju. Međutim, mi na analizi i rešenjima za tu igru radimo cele sedmice i momci sjajno reaguju na sve što smo počeli da gradimo kako bismo vratili Metalac u konkurenciju za gornji deo tabele. To nema veze samo sa OFK-om, već posmatramo širu celinu onoga što nas čeka. Nije vreme za velike izjave, sve što priželjkujemo treba i zaslužiti na terenu, rezultati dolaze kako posledica timskog rada“, poručio je Otašević.


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 17. KOLO

Petak

Radnički Novi Beograd - RFK Novi Sad 3:1 (0:1)

/Đokić 77pen, Aderunmu 88, Kenedi 90 - Rađen 16/

Subota

13.00: (2,05) Jedinstvo Ub (3,20) Grafičar (3,60)

13.00: (2,90) Sloboda Užice (2,95) Tekstilac Odžaci (2,50)

13.00: (2,30) OFK Vršac (3,00) Radnički Sremska Mitrovica (3,20)

13.00: (5,40) Metalac (3,45) OFK Beograd (1,65)

15.00: (2,45) Mačva (3,00) Kolubara (2,95)

Odloženo:

Dubočica – Inđija

Mladost GAT - Smederevo

***Kvote su podložne promenama



tagovi

OFK BeogradMetalac Gornji MilanovacMetalacPrva liga SrbijeMozzart Bet Prva liga SrbijeVladimir Otašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara