Fudbaleri Nju Ingland Revolušna (©AFP)
Fudbaleri Nju Ingland Revolušna (©AFP)

U očima protivnika Nju Ingland je Mančester Junajted ili Real Madrid

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.03.22. | 23:05

Šarlot, kojem je sportski direktor Srbin Zoran Krneta, pokušaće noćas protiv Revolušna da osvoji prve bodove u MLS u klupskoj istoriji

Kako to obično biva, klub koji debituje u MLS prvu sezonu baca niz vetar. Tu nepisanu tradiciju nisu izbegli ni fudbaleri Šarlota, koji posle prva tri takmičarska meča još nemaju nijedan osvojen bod. Istoriju će probati da ispišu u noći između subote i nedelje, od 23.55 časova po srednjoevropskom vremenu, kada im u goste dolazi najteži rival do sada – Nju Ingland Revolušn.

Adam Armur, 19-godišnji defanzivac iz Sjedinjenih Američkih Država, biće zauvek poznat kao prvi strelac Šarlota. On je prošlog vikenda zatreaso mrežu Atlante Junajted u 66. minutu, ali je rival ipak stigao do pobede sa 2:1 pogotkom Mulranija u 96. minutu. Pre ekipe iz Džordžije, od Šarlota su bili bolji i Los Anđeles Galaksi (1:0) i Di-Si Junajted (3:0).

Izabrane vesti

Šarlot je osnovan 2019. godine, trebalo je prošle da debituje u MLS-u, ali je zbog pandemije korona virusa prolongirao to za jednu godinu. Vlasnik je milijarder Dejvid Teper, inače prvi čovek NFL kluba Karoline Pantersa. On važi za najbogatijeg vlasnika nekog kluba u MLS i NFL-u, procenjeno je da vredi oko 12.000.000.000 dolara.

Zanimljivo je da je sportski sektor svog fudbalskog kluba prepustio Srbinu. Za sportskog direktora je Teper imenovao Zorana Krnetu. Iznad njega, u klupskoj hijerarhiji osim Tepera je samo predsednik Džo Labu.

23.55: (3,50) Šarlot (3,45) Nju Ingland Revolušn (2,10)

Za trenera je postavljen Španac Migel Anhel Ramirez, bivši strateg ekvadorskog Independijente del Valjea i brazilskog Internasionala. Prethodno je Ramirez radio u mlađim kategorijama Las Palmasa, AEK Atine, Panatinaikosa i Olimpijakosa. Inače, tek mu je 37 godina.

Mladi strateg i Krneta su formirali ekipu od nule, a mahom su dovodili inostrane fudbalere. Ukupno je u timu 18 fudbalera bez američkog pasoša, od čega su šestorica reprezentativci. Za Poljsku igraju ofanzivci Karol Sviderski i Kamil Jozvijak, za Ekvador Alan Franko i Đordi Alsivar, reprezentativac Kostarike je Džozef Mora, a za nacionalni tim Venecuele nastupa štoper Kristijan Makun. Kapiten Šarlota je nekadašnji defanzivac Bohuma, Majnca, Šalkea i Lestera, Kristijan Fuhs.

Noćašnji rival je izuzetno ozbiljan, jedan od favorita za osvajanje MLS-a Nju Ingland Revolušn. Gosti su nešto slabije počeli takmičenje, imaju četiri poena iz prva tri kola. Redom su prvo odigrali 2:2 na gostovanju aktuelnom vicešampionu Portlandu, zatim su savladali Dalas sa 1:0, a potomsu poraženi od Real Solt Lejka sa 3:2, pošto su u poslednjih 15 minuta ispustili dva gola prednosti.

Šansa Šarlota je nesporno loše raspoloženje među igračima Nju Inglanda. Revolušn je u četvrtak igrao u Meksiku revanš meč četvrtfinala Lige šampiona i doživeo je debakl. Otputovao je na megdan Pumasu sa prednošću od 3:0 iz prvog meča, ali domaćin je u revanšu uspeo da nadoknadi minus već posle prvih sat vremena. Ostalo je 3:0, na kraju su se izvodili penali, a tamo su Meksikanci bili uspešniji i plasirali su se u polufinale.

Šarlotov trener i pored toga ne potcenjuje rivala, baš naprotiv. Hvali ga kao malo ko.

Ako bih poredio Nju Ingland sa nekim evropskim klubom, mislim da bi to bili Mančester Junajted ili Real Madrid. Oni su ta veličina za ovu ligu. Dopada mi se veliki broj njihovih igrača, mislim da imaju najbolji vezni red u ligi, najbolje levo krilo i napadača. Igraju u visokom ritmu i uživanje je gledati njihove utakmice. Sve to će nas naterati da igramo najbolje što možemo“, uverava Ramirez.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MLS – 4. KOLO

Subota

Sinsinati – Inter Majami U TOKU

Njujork Siti – Filadelfija U TOKU

Toronto – Di-Si Junajted U TOKU

Los Anđeles Galaksi – Orlando Siti U TOKU

Atlanta Junajted – Montreal U TOKU

Čikago – Sporting Kanzas Siti U TOKU

23.55: (3,50) Šarlot (3,45) Nju Ingland Revolušn (2,10)

Nedelja

01.00: (1,63) Minesota Junajted (3,80) San Hoze Ertkvejks (5,70)

01.30: (1,95) Dalas (3,50) Portland Timbers (3,90)

01.30: (2,25) Hjuston Dinamo (3,30) Kolorado Rapids (3,25)

02.30: (2,85) Real Solt Lejk (2,90) Nešvil (2,80)

19.00: (1,85) Njujork Red Buls (3,50) Kolumbus Kru (4,40)

21.30: (2,20) Ostin (3,40) Sijetl Saunders (3,30)

Ponedeljak

03.00: (1,40) Los Anđeles (4,50) Vankuver Vajtkeps (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

MLSFK ŠarlotNju Ingland Revolušn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara