FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

U Osasuni kipte od besa: Superkup je napravljen da igraju Real i Barselona

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 00:25

Nepravda boli generalnog direktora i igrače kluba iz Pamplone

Ogroman uspeh napravili su fudbaleri Osasune samim pojavljivanjem na Superkupu Španije, ali će Rijad i Saudijsku Arabiju napustiti s gorkim ukusom u ustima. Odigrao je tim trenera Arasetea hrabro polufinalni meč, ali je na kraju rezultatski posmatrano izgubio rutinski 2:0.

Možda bi sve bilo drugačije da je u 59. minutu neposredno pred vodeći gol Katalonaca dosuđen prekršaj Andreasa Kristensena nad Hoseom Arnaizom.

Izabrane vesti

"Svi smo to videli. Takvih situacija je bilo i u prvom poluvremenu i sve su dosuđene u korist Barselone. Za mene je to bio evidentan faul. Kad god se dogode faulovi te vrste oni ih sviraju u njihovu korist. Ne želim da budem populista, ali mislim da su svi videli... Zaslužili smo više, ali nije bilo moguće boriti se protiv ovoga" revoltiran je kapiten Osasune David Garsija.

Još je oštriji bio golman Serhio Erera. On je pred mikrofonom Radio Marke bio bez dlake na jeziku

"Superkup je napravljen da igraju Real i Barselona. Ako nam daju novac koji nam daju za igranje na El Sadaru bilo bi mi drago. Odigrali smo sjajnu utakmicu, ali vas ovakvi timovi ubijaju s vrlo malo".

Gnev nije krio ni generalni direktor Osasune Fran Kanal.

"Jasno je da je prvom golu prethodio očigledan faul. Još je sve nečuvenije kada se uzme u obzir stepen faulova koji je dosuđivan u prvom poluvremenu u korist Barselone. Ako se nečiji budžet pomnoži sa pet i još mu pomažu i sudije, protiv njega ne možete igrati, ogorčen je Kanal.

Što su želeli organizatori u Saudijskoj Arabiji su i dobili. U nedelju od 20.00 igraće se finalni duel Superkupa između Barselone i Real Madrida.

SUPERKUP ŠPANIJE - POLUFINALE (RIJAD)

Sreda

Real Madrid - Atletiko Madrid 3:3 (2:2), produžecima 5:3

/Ridiger 20, Mendi 29, Karvahal 85, Savić 116ag, Dijaz 102+2 - Ermoso 6, Grizman 37, Ridiger 78ag/

Četvrtak

Barselona - Osasuna 2:0 (0:0)

/Levandovski 59, Jamal 90+3/



tagovi

Superkup ŠpanijeOsasunaBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara