Danijel Staridž u dresu Pert Glorija (©AFP)
Danijel Staridž u dresu Pert Glorija (©AFP)

U Pertu kucaju u drvo: Vraća se Staridž! Valjda...

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.04.22. | 23:00

Bivši as Liverpula i reprezentacije Engleske ove sezone je odigrao samo 93 minuta, a u subotu protiv sidnejskih Vonderersa bi trebalo da prvi put bude starter...

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sidneja)

Svi u Pert Gloriju žele da što pre zaborave ovo sezonu. Ne samo što su još odavno dobili "drvenu kašiku" (termin koji Australijanci koriste za poslednjeplasirane) u A-ligi, već su se i zbog strogih pandemijskih mera u Zapadnoj Australiji tokom poslednjih šest meseci potucali po celoj državi, a samo kod kuće nisu mogl ida igraju.

Izabrane vesti

Da tragična sezona bude još crnja, skupo plaćeni Danijel Staridž je skrpio jedva 93 minuta na 24 prvenstvene utakmice?! Učestale povrede, kovid i pandemijski karantin potpuno su izbacili iz stroja nekadašnjeg reprezentativca Engleske i osvajača Lige šampiona sa Liverpulom. Drugim rečima, publika u Pertu je praktično videla Staridža samo na fotografijama u lokalnoj štampi, a uprava kluba je očekivala da će od prodaje ulaznica i dresova sa Staridžovim prezimenom zaraditi stotine hiljada dolara, koje će barem isplatiti uloženi novac. Na kraju - ni jedno, ni drugo.

Zbog svega toga, sasvim neverovatno zvuči vest iz Perta da će Englez ove subote (11.45) po prvi put biti starter u timu Glorija ove subote, u meču protiv Vonderersa iz Zapadnog Sidneja. Navodno - spreman je! Biće to prvi Staridžov meč koji će igrati od početka. Bolje reći, koji bi trebalo da igra od početka.

Biće to jedinstvena prilika za ljubitelje fudbala u Pertu da vide nekadašnjeg napadača Liverpula na delu, jer Staridž u idućoj sezoni definitivno neće biti igrač Glorija.

"Bilo je razočaravajuće. Kada smo potpisali ugovor s Danijelom polagali smo velike nade u njega, ali nije uspelo. Postoji realna šansa da će igrati ovog vikenda, ali čisto sumnjam da ćemo obnavljati saradnju za narednu sezonu", priznao je promašaj generalni direktor Glorija Toni Pinjata.

Iako je uprava debelo razočarana, privremeni trener Perta Ruben Zadkovič silno je nahvalio Staridža i najavio da će ga po svemu sudeći uvrstiti u starnih 11.

"Da kucnem u drvo, Staridž će verovatno biti u poziciji da posle nedelju dana jakih treninga bude u timu protiv Vonderersa. Biće veoma uzbudljivo ako budemo mogli da ga gledamo od početka meča na domaćem terenu", rekao je Zadkovič.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Iz redova Glorija može se čuti i da će cela ekipa da zapne svom snagom jer žele da na dostojan način iz kluba isprate Endija Kioga, napadača koji se već upisao u istoriju Glorija kao igrač sa najviše odigranih mečeva i najviše postignujtih golova. On će ove subote poslednji put nositi ljubičasti dres.

Međutim, loša vest je da se spisak povređenih igrača protegao skoro na trećinu rostera ekipe, pošto je van stroja čak devet fudbalera, uključujući i ponajboljeg igrača tima Brendona O'Nila. Sreća njihova pa im u goste dolaze Vonderersi koji jednako žarko iščekuju da se ova sezona završi. Pošto ni jedni ni drugi nemaju takmičarski motiv, može se očekivati da zaigraju potpuno spuštenih gardova.

Subota, 8.05: (2,35) CENTRAL KOUST MARINERS (3,25) VESTERN JUNAJTED (2,90)

Dok se u Pertu bude igralo za čast, na suprotnoj stranio kontinenta, u Gosfordu, vodiće se žestoka borba u kojoj poraz nije prihvatljiv ni za domaće Marinerse, ni za gostujući Vestern Junajted. Štaviše, ekipi iz Melburna ni remi nije opcija, jer su im potrebne sve tri pobede u preostalim mečevima da bi po prvi put u kratkoj istoriji kluba osvojili titulu premijera A-lige (pobednik ligaškog dela takmičenja). Za Junajted je situacija jasna: potrebno je da do kraja dobiju Marinerse, Njukasl i Adelajd, ali će im svakako otežavajuću okolnost predstavljati što sva tri duela igraju u gostima i što će dva od tri rivala imati za šta da se bore.

Prvi je upravo Central Koust, koji ima dobre šanse da se drugu godinu zaredom nađe među najboljih šest ekipa koje će igrati u plej-ofu. Ali, za ostvarenje tog cilja potrebno im je najmanje pet bodova iz preostale tri utakmice, što znači i najmanje jedna pobeda. Imajući u vidu da ih čekaju još dueli s "otpisanim" Brizbejnom i Njukaslom, Marinersi bi i bod protiv Junajteda oberučke prihvatili. Upravo remijem završio se njihov poslednji susret - 2:2.

Junajted dolazi na noge Marinersima bez povređenog plejmejkera Alesandra Dijamantija, ali su svi ostali, uključujući i prvog strelca Aleksandra Prijovića spremni da se bore za titulu.

Oba rivala su na krilima uzastopnih ubedljivih pobeda i po svoj prilici prštaće na sve strane kad se sudare na stadionu u Gosfordu.

Ove subote u najjačoj australijskoj ligi sastaju se još Adelajd Junajted i Brizbejn Rour (11.45), u meču koji za domaćine ima najveći značaj ove sezone. Ukoliko pobede, igrači Junajteda će pred svojim navijačima osigurati mesto u plej-ofu kolo pre kraja sezone. S druge strane, Brizbejn odavno više nema ni teoretske šanse da se primakne grupi najboljih šest timova.

AUSTRALIJA – 26. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

11.45: (1,50) Melburn Viktori (4,10) Velington (5,90)

Subota

08.45: (2,35) Cental Koust Mariners (3,25) Vestern Junajted (2,90)

11.45: (2,20) Adelejd (3,30) Brizbejn (3,10)

11.45: (5,00) Pert Glori (3,50) Vestern Sidnej (1,67)

Nedelja

08.05: (2,10) Mekartur (3,35) Njukastl Džets (3,30)

***kvote su podložne promenama

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Aleksandar PrijovićVestern JunajtedCentral Koust MarinersiDanijel StaridžPert GloriA ligaAustralija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara