Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

U pravi čas Tarf Mur za Rangnika: Junajted vida rane iz FA kupa na omiljenom gostovanju

Vreme čitanja: 4min | uto. 08.02.22. | 11:43

Barnli pet puta zaredom kod kuće položio oružja pred Crvenim đavolima

Nikako Mančester Junajted da stane na zelenu granu. Mira na Old Trafordu nema, a nove potrese – doduše, ne tektonske – izazvala je eliminacija iz FA kupa od Midlzbroa posle lošijeg izvođenja penala. Na konstantne prepirke Ralfa Rangnika sa igračima svi su već oguglali, to je postala svakodnevica. Već početkom februara postalo je jasno da je Junajted bacio još jednu sezonu, potrošio ju je dok su navijači lupili dlanom o dlan i sve što je Crvenim đavolima preostalo jeste borba za trofej u Ligi šampiona – teško je u ovom trenutku zamisliti da ga Kristijano Ronaldo i saigrači podižu na izmaku sezone – i trka za četvrtu poziciju.

Bride obrazi igračima Mančestera zbog poraza u FA kupu i radovanja 9.000 navijača Midlzbroa na Teatru snova u petak oko ponoći. Koliko-toliko je Junajted pre te blamaže uspeo da se konsoliduje, povezao je dve pobede i dokopao se četvrte pozicije. Produžavanje niza u Premijer ligi i trijumf na Tarf muru protiv Barnlija (21.00) bi delimično zamaskirao neuspeh u FA kupu.

Izabrane vesti

Do meča sa Atletiko Madridom u Ligi šampiona odigraće Junajted četiri utakmice u Premijer ligi i sve četiri će za Rangnikov tim biti iz kategorije biti ili ne biti. Neophodno je Crvenim đavolima da uđu u seriju – bolju priliku od ove neće imati. Jer Mančester junajted posle okršaja sa Barnlije, Sautemptonom, Brajtonom i Lidsom očekuju derbiji između evropskih dvomeča.

21.00: (6.50) Barnli (3.80) Mančester junajted (1.63)

Ralf Rangnik je raten sekire sa Entonijem Marsijalom zakopao tako što je Francuz isterao svoje, napustio klub i preselio se u Sevilju. Džesija Lingarda sa kojim je na ratnoj nozi moraće da trpi do leta. Razmirica će biti još, jer pedantni Nemac nije baš legao celoj svlačionici, ali uoči gostovanja Barnliju, ljubav cveta na relaciji Rangnik – Lingard. Ostaje da se vidi da li će pomirljivi ton nemačkog stručnjaka značiti i minute za ofanzivca.

Džesi Lingard i Edinson Kavani ponovo će biti u konkurenciji za sastav. Biće zanimljivo videti hoće li Rangnik dati šansu Lingardu, ali i njegovom "izumu", mladom Elangi, koji je protiv Midlzbroa promašio odlučujući penal. Ili će Nemac želeti da ga skloni i rastereti.

Obojica su mi na raspolaganju, biće deo tima za utakmicu sa Barnlijem. Vrhunski su profesionalci i dobro su trenirali”, rekao je Nemac.

Elanga (©Reuters)Elanga (©Reuters)

U pogon se protiv Midlzbroa vratio i Rafael Varan, koji standardno kuburi sa povredama. Prate ga kroz čitavu karijeru.

Izleda da je fizički spreman, nema više problem sa povredama”, šturo je odgovorio nemački strateg po pitanju zdravstvenog stanja Rafaela Varana, koji bi, kao i protiv Midlzbroa, trebalo da čini štoperski tandem sa Harijem Megvajerom.

Najbolji igrač za mesec januar u Premijer ligi, španski golman David de Hea, dobio je poštedu za FA kup, a protiv Barnlija vraća se među stative. Erik Baji se vratio sa Kupa afričkih nacija sa otečenim zglobom, dok je Viktor Lindelef bio bolestan prethodne sedmice, i njihovi nastupi su upitni. A, ono što je sigurno jeste da na Tarf Mur neće istrčati Aleks Teljes i Fred, koji su dobili pozitivne testove na virus korona.

Da, nedostaju nam dva igrača. Aleks Teljes je već propustio utakmicu FA kupa, jer je prošle nedelje dobio pozitivan test na koronu. Nažalost, ista stvar se desila i sa Fedom. Zato se neće naći u protokolu za meč sa Barnlijem, a možda i za Sautempton”, konstatovao je Ralf Rangnik.

Ako je suditi po ranijim iskustvima, a i po odnosu snaga i stanju na tabeli, Mančester junajted ne bi trebalo da ima problem da odnese bodove sa Tarf Mura. Na prethodnih pet gostovanja Barliju – trenutko “fenjerašu – Crveni đavoli su ostvarili isto toliko pobeda bez da su primili gol. A, tim Šona Dajša mogao bi drastično da bude oslabljen ukoliko ne budu sposobni da zaigraju Ešli Barns, Čarli Tejlor i Matej Vidra. Nastup sve trojice pod znakom je pitanja, dok je Džoš Braunhil odradio suspenziju.

PREMIJER LIGA - 24. KOLO

Utorak (18.1.)

Brajton - Čelsi 1:1 (0:1)

/Vebster 60 - Zijeh 28/

Utorak

20.45: (2.55) Njukasl (3.25) Everton (3.05)

20.45: (1.50) Vest Hem (4.40) Votford (7.50)

21.00: (6.50) Barnli (3.80) Mančester junajted (1.63)

Sreda

20.45: Norič - Kristal Palas

20.45: Mančester Siti - Brentford

20.45: Totenhem - Sautempton

21.00: Aston Vila - Lids

Četvrtak

20.45: Vulverhempton - Arsenal

20.45: Liverpul - Lester

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedBarnliPremijer ligaRalf RangnikŠon Dajš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara