Hadžibegić i Džeko (© Reuters)
Hadžibegić i Džeko (© Reuters)

U Premijer ligi BiH nema igrača za reprezentaciju, ali je Dal Varešanović najbliži Pjaniću

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.05.23. | 13:00

Siniša Saničanin iz Partizana pozvan za mečeve sa Portugalom i Luksemburgom

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Bosne i Hercegovine će u junskom ciklusu odigrati dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prvo će gostovati u Lisabonu 17.juna, a tri dana kasnije na Bilinom Polju u Zenici ugostiti Luksemburga. 

Izabrane vesti

Selektor Faruk Hadžibegić je objavio spisak fudbalera na koje će računati za predstojeće susrete. Na spisku se nalaze 23 igrača, a za razliku od martovskog ima dvojica su novajlija, štoper Osijeka, Adrian Leon Barišić i vezista Sarajeva Dal Varešanović. Obojica iza sebe imaju odlične sezone, za šta su nagrađeni debitantskim pozivima u državni tim.

Nemamo igrača iz Premijer lige BiH koji može biti standardan, ali Dal Varešanović mi je najbliži Miralemu Pjaniću. Odigrao je najbolju sezonu kako gledam domaću ligu i zaslužio je poziv u A reprezentaciju“, pojasnio je selektor Hadžibegić.

U odnosu na prethodno okupljanje, nema povređenih Denisa Hadžikadunića i Adnana Kovačevića, dok su izostali Amer Gojak, Haris Duljević, Sanjin Prcić i Jasmin Mešanović.

Većina pozvanih bila j eprisutna u minulim ciklusima. U pitanju su golmani: Ibrahim Šehić (Konjaspor), Nikola Vasilj (Sankt Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaka);

defanzivci: Anel Ahmedhodžić (Šefild junajted), Hrvoje Miličević (AEK Larnaka), Siniša Saničanin (Partizan), Adrian Leon Barišić (Osijek), Sead Kolašinac (Marselj), Amar Dedić (Salcburg), Jusuf Gazibegović (Šturm Grac);

vezisti: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Rade Krunić (Milan), Miralem Pjanić (Šarža), Gojko Cimirot (Standard Lijež), Dal Varešanović (FK Sarajevo), Benjamin Tahirović (Roma), Miroslav Stevanović (Servet);

napadači: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Eupen), Kenan Kodro (Fehervar), Nemanja Bilbija (Zrinjski) i Luka Menalo (Dinamo Zagreb).

Hadžibegić je formirao i dodatni spisak, koji služi kao alternativa u slučaju da se neko sa prvobitnog povredi. Na njemu su: Osman Hadžikić (Velež), Elvir Duraković (Igman), Vladan Danilović (Nasional), Jasmin Mešanović (Kišvarda), Said Hamulić (Tuluz), Sanjin Prcić (Strazbur), Josip Ćorluka (Zrinjski), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Armin Hodžić (Željezničar).


tagovi

Faruk Hadžibegićreprezentacija Bosne i HercegovineBiHkvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara