Lazar Kojić, Foto: Starsport
Lazar Kojić, Foto: Starsport

U Proleteru slave bodove iz Subotice i Humske: Naježim se kada se setim utakmice sa Partizanom

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.01.22. | 13:05

Lazar Kojić, arhitekta igre Novosađana, zadovoljan igrom i učinkom ekipe

Bled početak prvenstvene trke i tek pet osvojenih bodova u prvih devet kola Superlige Srbije bio je učinak koji nije obećavao svetlu budućnost Proleteru, međutim novosadski tim uspeo je da se u nastavku sezone izdigne iznad problema, prebrodi krizu i zimu dočeka uz utisak zadovoljstva. Konkurentni u borbi za gornji deo tabele, fudbaleri kluba sa Slane bare u drugi deo sezone će ući sa učinkom od osam pobede, tri remija i deset poraza, te Lazar Kojić, perspektivni 22-godišnji vezni fudbaler, sa pravom uz dosta optimizma gleda ka proleću.

Izabrane vesti

"Ispunili smo cilj da budemo konkurentni za ulazak u plej-of. Primarna ambicija nam je da budemo među osam najboljih superligaša, a ukoliko se bude ukazala šansa napašćemo i mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije. Loše smo počeli sezonu, nismo očekivali da ćemo iz pet utakmica imati samo jedan bod, međutim posle pobede nad Radničkim iz Niša smo okrenuli sezonu u našu korist. Nakon trijumfa nad Spartakom ušli smo u seriju od četiri pobede i sve je potom išlo kako treba", kazao je talentovani fudbalski kreator.

Vezni fudbaler Novosađana naglasio je da trenutni bodobvni saldo pruža realu sliku učinka Proletera, ali da ostaje žal za pojedinim ispuštenim bodovima.

"Dešavalo se da izgubimo neke bodove koje smo trebali da uzmemo kada smo igrali dobro, ali nam se potom to vratilo u nekim utakmicama gde smo trebali da budemo u boljem izdanju. Najviše smo ispustili protiv Novog Pazara. Trebalo je da na početku utakmice trasiramo put ka pobedi, ali nam je poništen gol. Potom je protivnik iz dva šuta postigao dva pogotka i uz sav trud uspeli smo da stignemo samo do boda, iako smo zaslužili pobedu".

Kraj septembra doneo je preporod kluba sa Slane bare u vidu četiri vezana slavlja. Redom su pred Kojićem i saigračima padali Spartak (2:1), Napredak (1:0), Radnik (1:0) i TSC (1:0).

"Utakmica sa Saprtakom je bila prekretnica, duel koji je za nas bio biti ili ne biti. Od ishoda tog susreta zavisilo je da li ćemo se boriti za opstanak ili ćemo uhvatiti priključak u odnosu na ekipe iz gornjeg dela tabele. Zaslužili smo pobedu u tom meču, ne samo igrom u Subotici, već i zalaganjem u utakmicama protiv Pazara i Kolubare".

Kraju crne serije prethodio je rastanak sa Brankom Žigićem, strategom kojeg je nakon tri uvodna poraza odmenio Dušan Bajić.

"Došlo je do zasićenja sa Žigićem. Bivši šef je bio dugo u klubu, kao igrač, pa potom deo stručnog štaba. Iako ostaje žal zbog rastanka, utisak je da je do promene došlo u pravom trenutku jer je Bajić energičan trener koji nam je doneo nešto što je falilo, pokrenuo nas i ta promena je glavna prekretnica uz pobedu nad Spartakom".

Važnu ulogu pored Kojića, u redovima Proletera imali su i drugi biseri novosadskog tima poput Ognjena Mitrovića, Stefana Tomovića, i drugih talenata koji stasavaju uz dragocenu podšku iskusnijih saigrača.

"Spoj mladosti i iskustva je naše oružje koje koristimo savršeno. Stariji igrači nam dosta pomažu i svo iskustvo prenose na nas mlađe. Uz njihovu pomoć i našu energiju se truimo da budemo najbolja verzija sebe. Skopljak je među najboljim štoperima lige, Vukasović je jedan od najkvalitetnijih defanzivnih vezista, dok je Petrić verovatno najbolji golman lige. Ne bih voleo da nekoga izostavim... Tu su drugi iskusni saigrači poput Miloševića i Jovanovića, i svi oni primer su nam kako da se ponšamo, kako da budemo dobri ljudi i fudbaleri".

Odličnu sezonu mladog veznog igrača ukrasio je i jedan pogodak, vredan tri boda protiv TSC-a.

"Gol protiv TSC-a bio je nagrada za dobre igre tokom jeseni. Smatram da mi je ovo jedna od najboljih polusezona i nadam se da ću u istom ritmu nastaviti. Ipak, svi rezultati su učinak tima. Bez lažne skromnosti, kolektiv je taj koji pojedincu pruži šansu. Bilo je tako u mom slučaju protiv TSC-a, potom je Tomović izrastao u junaka u Surdulici, pa Petrić protiv Partizana... Bitno nam je da je timski duh na veoma visokom nivou".

Fudbaleri Proletera posle remija (0:0) sa Partizanom, Foto: Starsport Fudbaleri Proletera posle remija (0:0) sa Partizanom, Foto: Starsport

Konačno, pri rezimeu prvog dela sezone neizbežan je bio i osvrt na remi u Humskoj (0:0) kojim su Kojić i njegovi saigrači postali tek drugi tim, uz Crvenu zvezdu, koji je ove sezone otkinuo bodove lideru Superlige.

"I sada se naježim kada se prisetim utakmice sa Partizanom. Čitave nedelje uoči utakmice smo bili opušteni, svesni da nemamo pritisak protiv trenutno najbolje ekipe u Srbiji. Iako rasterećeni, predaju nismo prihvatali kao opciju. Došli smo na megdan crno-belima sa željom da se nadigravamo, nismo sedeli u svom šesnaestercu i čekali kada ćemo da primimo gol. Naravno, partizan je tim protiv kojeg je teško izdržati čitav meč, stisli su nas, ali upravo tu se video timski duh koji sam već spomenuo. Uspeli smo u svom cilju i tako ispisali istoriju", rekao je fudbaler koji je dosadašnji put gradio kroz Brodarac, Fortunu Sitard, OFK Bačku i Radnik.



tagovi

Lazar KojićProleter Novi Sadzimski rezzime superligaša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara