Navijači Salvadora (©AFP)
Navijači Salvadora (©AFP)

U San Salvadoru kao u košnici, 53.000 navijača zagrmelo i uplašilo osvajača Gold kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 06:27

Meksiko dobio Jamajku

Kada pričamo o emocijama iskazanim prema nacionalnoj himni na sportskim događajima, uvek nam na pamet prvo padnu fudbaleri Italije ili Brazila. Ono što su navijači Salvadora priredili tokom intoniranja državne himne uoči susreta protiv aktuelnog šampiona Gold kupa SAD, priča je za sebe.

Stadion Kuskatlan bio je prethodne noći kao ogromna košnica u kojoj se nalazilo oko 53.000 pčela. I kada su sve zajedno počele da zuje, stvorila se zastrašujuća grmljavina! Grmljavina koja je uplašila američke fudbalere i poremetila im nišanske sprave.

Izabrane vesti

Susret je završen rezultatom 0:0, iako su američki igrači od prvog sudijskog zvižduka "kidisali" ka golu Salvadora jednostavno je izgledao kao da su im stvarno destabilizovani golgeteri, do te mere da ni 13 šuteva ka golu nije bilo dovoljno da se stigne do pogotka za tri boda. Od tih 13 udaraca samo su dva išla u okvir. Premalo za ovakvu utakmicu i odnos dva rivala gde je kvalitet očito na strani SAD.

Amerikanci nisu imali sreće, zato jesu Meksikanci koji su na svom terenu savladali Jamajku rezultatom 2:1 (0:0).

Sva tri gola pala su u drugom poluvremenu, prvi na startu, drugi na sredini i treći kraju tog dela utakmice. Krenulo je pogotkom Aleksisa Vege u 50. minutu, da bi izjednačenje u prilično zanimljivom okršaju doneo Šamar Nikolson. Veliku radost navijačima na stadionu Asteka u Meksiko Sitiju doneo je Henri Martin pred sam početak nadoknade vremena, odnosno tek osam minuta pošto je na terenu zamenio Vegu.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (SEVERNA I CENTRALNA AMERIKA) – 1. KOLO

Petak

Kanada - Honduras 1:1 (0:1)

/Larin 66 penal - Lopez 40 penal/

Panama - Kostarika 0:0

Meksiko - Jamajka 2:1 (0:0)

/Vega 50, Martin 90 - Nikolson 65/

El Salvador - SAD 0:0



tagovi

SalvadorEl Salvadorreprezentacija SADKvalifikacije za Mundijal 2022reprezentacija Meksika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara