Vilijams iz Velsa (©Reuters)
Vilijams iz Velsa (©Reuters)

U Stazi A gosti kao glineni golubovi: Vels protiv Poljske za mesto na EP

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 22:37

Finale zakazano za 26. mart

Domaći teren se pokazao kao neprelazna prepreka za goste na Stazi A baraža Lige nacija. Vels i Poljska su lako iskoristili taj adut u rukama i izborili prolaz u finale, koje će se igrati 26. marta u Kardifu. Dakle, imaće Zmajeve veliku šansu da se domognu šampionata Starog kontinenta.

Vels je večeras eliminisao Finsku pobedom od 4:1 na svom terenu. Kada bi se statistika gledala, ispalo bi da su dva tima bila po svemu izjednačena. Osim po onom što se pokazuje na semaforu – golovima.

Izabrane vesti

Zmajevi su sa dva gola u prvom poluvremenu utabali sebi put ka finalu. Blistao je dvostruki asistent Hari Vilson, inače fudbaler Fulama, koji je „namestio“ golove Bruksu u 3. i Vilijamsu u 38. minutu. Nadu Fincima vratio je, a ko bi drugi, Temu Puki na samom kraju prvog dela, ali kada je Džonson samo što je počeo drugi deo vratio Velšanima dva razlike, stvar je bila gotova.

Igrao je Vels večeras i protiv tradicije, jer iz tri pokušaja nikada nije dobio meč baraža za Evropsko prvenstvo. Ali, žreb je bio naklonjen timu sa Ostrva, pošto je ovo bio peti uzastopni meč protiv Finske koji nisu izgubili.

Imaće Poljska jako težak zadatak da pobedi u Kardifu protiv razigranog i motivisanog Velsa. Večeras je momcima u crveno-belim dresovima bilo lako protiv slabašne Estonije, koja je još u 27. minutu ostala sa igračem manje – 5:1.

Uspeo je tim sa Baltika da ostane na golu zaostatka do kraja prvog poluvremena, ali u drugom Poljska je iskoristila svaku pukotinu u odbrani rivala da mu zatrpa mrežu do kraja.

Iako je bio starter, Robert Levandovski se nije upisao u strelce, imao je tek asistenciju za Pjotrovskog u 70. minutu. Možda je as Barselone sačuvao municiju za Kardif, tamo će njegovi pogoci biti mnogo potrebniji Poljacima.

BARAŽ ZA EVROPSKO PRVENSTVO - STAZA A

Četvrtak

Vels - Finska 4:1 (2:1)

/Bruks 3, Vilijams 38, Džonson 47, Džejms 86 - Puki 45/

Poljska - Estonija 5:1 (1:0)

/Frankovski 22, Zjelinski 50, Pjotrovski 70, Mets ag 74, Šimanski 77 - Vetkal 78/



tagovi

Fudbalska reprezentacija PoljskeFudbalska reprezentacija Velsareprezentacija Finskereprezentacija EstonijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara