(©Reuters)
(©Reuters)

U Superkupu Francuske sve po starom: Ikardi doneo prvi trofej Poketinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 23:03

Pari Sen Žermen pobedom nad Olimpikom iz Marseja stigao je do osmog uzastopnog superkupa Francuske

Na krilima Maura Ikardija Sveci su savladali Olimpik Marsej (2:1) i deseti put u klupskoj istoriji se okitili prestižnim trofejem.

Parižani su od prvog sudijskog zvižduka stavili do znanja rivalu da ne žele da prepuste tofej koji je u njihovom vlasništvu od 2013. godine. Zube je prvi pokazao Ikardi u 18. minutu. Argentinac je gađao glavom tik pored stative nakon slobodnog udarca. Isti igrač našao se u centru pažnje i ćetiri minuta kasnije kad je zatresao mrežu rivala, međutim iz ofsajda te je njegov pogodak opravdano poništen.

Izabrane vesti

Sudije su ponovo bile na iskušenju u 30. minutu kad je Mbape takođe matirao Mandandu, ali je nakon VAR analize i ovaj pogodak poništen, takođe zbog ofsajda.

Konačno, golman Olimpika kapitulirao je u 39. minutu. Mandanda je prvi udarac Ikardija uspeo da ukroti, ali je Argentinac stigao do odbijene lopte i zatresao mrežu.

U želji da pomrsi planove rivala Viljaš Boaš je u nastavku osvežio redove pruživši šansu Sansonu i Benedentu imesto Gaja i Radonjića, a u igru je usled povrede Mandande uveo i rezervnog golmana Pelea.

Sve je prštalo u borbi velikih rivala silno motivisanih. Parižani su želeli osvetu za prvenstveni poraz koji su pretrpeli jesenas, dok je Marsej iz petnih žila pokušavao da konačno prekine dominaciju Svetaca u Francuskoj.

Posebno zanimljivi bili su dueli starih znanaca Nejmara i Alvara, koji imaju burnu istoriju zbog koje su na stadionu Bolar Delelis praćeni budnim okom javnosti. Nisu se štedeli Brazilac i Španac, ali je sve bilo u domenu sportskog nadmetanja izuzav starta defanzivca Olimpika u 77. minutu koji je opravdano kažnjen žutim kartonom.

U bespoštednoj borbi više koncentracije imali su izabranici Maurisija Poketina koji su u 82. minutu iz kontre došli u priliku da udvostruče prednost. Sam pred Pelea izbio je Ikardi, a golman Olimpika prekršajem u kaznenom prostoru poklonio je Nejmaru priliku da sa penala uveća vođstvo što je Brazilac hladnokrvno iskoristio.

Rutinski izveden jedanaesterac trasirao je put do pobede Parižana koji su se prerano opustili što je u 89. minutu iskoristio Paje i režirao pravu dramu u Lensu prosledivši centaršut sa desnog boka u gol. Olimpik je u pet minuta nadoknade pokušao da anulira zaostatak, krenuo je u potpunu inicijativu, ali je na kraju morao da pruži ruku rivalu koji je stigao do prvog trofeja od dolaska Poketina na trenersku klupu.



tagovi

superkup francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara