FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

U Zvezdi promašaj, u Nemačkoj hvaljen na sav glas: Ostali ga koriste da uzdignu sopstvene performanse

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.10.23. | 14:31

Prema ocenama Bilda bivši bek crveno-belih jedan je od najboljih igrača Cvajte

Nije ostavio Kristijano Pičini dublji trag na beogradskoj Marakani. Samo šest meseci i 13 utakmica na najvećem srpskom stadionu nisu učinile Italijana pravim pojačanjem za Crvenu zvezdu.

Počevši od ove sezone konačno je 31-godišnji defanzivac počeo da podseća na nekada redovnog člana liga petica, a njegove partije u u dresu nemačkog drugoligaša Magdeburga okarakterisane su u tamošnjim renomiranim medijima jednim od najboljih u tekućoj sezoni Cvajte.

Izabrane vesti

Istina je da Pičini nije impresionirao za kratko vreme provedeno u Srbiji, ali istovremeno treba biti pošten i reći da je u to vreme nekadašnji defanzivac Betisa, Fjorentine, Valensije, lisabonskog Sportinga... muku mučio s povredama. Sada se iskusnom igraču zdravstveni bilten donekle popravio, uspeo je da se ustali u startnoj postavi, a u Nemačkoj je smatran jednim od "fudbalera koji saigrače čini boljim".

"On trenutno služi kao uzor svojim kolegama. Najstariji je defanzivac u timu i ujedno najstabilniji. Ostali igrači Magdeburga koriste Pičinija da uzdignu sopstvene performanse", ističe stručni analitičar renomiranog Bilda.

Dalje se govori i o tome da je Italijanovo dostignuće utoliko veće imajući u vidu da je dobar deo prošle sezone, inače njegove prve u Magdeburgu, proveo van terena zbog povrede primicača.

Nisu samo mediji, i stateg kluba iz grada na Elbi ističe važnost svog pulena

"Kristijano igra beskompromisan fudbal kada igra protiv čoveka sa loptom. Iz nedelje u nedelju je sve stabilniji. To oduševljava najviše", ushićen je Krstijan Tic, šef stručnog štaba Magdeburga.

Magdeburg je trenutno desetoplasirani u Cvajti, sasvim korektno dostignuće račanajući da se radi o jednom od jeftinijih klubova u ligi (17,2 miliona evra tržišna vrednost prema Transfermarktu).




tagovi

CvajtaKristijano PičiniFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara