©Starsport
©Starsport

Ubljani u direktnom duelu preuzeli četvrto mesto od Mitrovčana: Tri prvoligaša u borbi za poslednju superligašku nadu

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 19:17

Radnički porazom (0:1) prepustio sudbinu u ruke rivala

Direktan duel konkurenata za za četvrto mesto i drugu kartu za superligaški baraž između Jedinstva iz Uba i Radničkog iz Sremske Mitrovice pripao je domaćinu koji je golom Nemanje Doderovića preuzeo četvrtu poziciju i sudbinu u svoje ruke.

Pod imperativom pobede akteri susreta dočekali su pretposlednji izazov, a trenutak odluke ispostavio se pogodak Ubljana iz 38. minuta. Gol krilnog napadača isposavio se dovoljan da jedinstvo sa 53 boda pretekne Radnički, a rezultat rivala iskoristila je i Inđija koja je savladavši Grafičar (3:0) nastavila niz pobeda i očuvala šansu da iz drugog plana stigne do baraža.

Izabrane vesti

Rasplet u 36. kolu plej-ofa doneo je uzbudljivu i neizvesnu situaciju u borbi za četvrtu poziciju za koju konkurišu tri tima uz samo bod razlike. Ipak, sve u svojim rukama ima Jedinstvo koje bi pobedom nad Železničarom overilo mesto u baražu, dok se spoticanju rivala u Pančevu nadaju Inđija i Radnički iz Sremske Mitrovice s obzirom na to da bi u tom slučaju pobednik međusobnog duela došao u priliku da se bori za elitu.

Podsetimo, prethodno su plasman u elitu obezbedili IMT i Železničar, dok je mesto u baražu kao trećeplasirani obezbedio Grafičar.

Dragocenom pobedom, drugom nad današnjim rivalom ovog proleća, Ubljani su ujedno i poravili utisak posle četiri kola tokom kojih su upisali tri remija i poraz, a kako u krajnjem poretku u slučaju istog broja bodova prednost ima bolje plasirani bim posle 30 kola, pobeda im garantuje baraž, dok bi i remi mogao da bude dovoljan ukoliko i susret u Sremskoj Mitrovici bude okončan bez pobednika.

PRVA LIGA SRBIJE PLEJ-OF - 36. KOLO

Inđija - Grafičar 3:0 (1:0)

/Stojanović 45p, Stevanović 52, Petrović 62ag/

Jedinstvo - Radnički SM 1:0 (1:0)

/Doderović 38/

Radnički NB - IMT 1:3 (0:1)

/Đokić 52 - M. Luković 17, 81, 90/

RFK Novi Sad - Železničar 3:2 (1:0)

/Balabanović 37, 87, Cucin 90+2 - Mažić 68ag, Kordić 72/




tagovi

Mozzart Bet SuperligaMozzart Bet Prva liga SrbijeJedinstvo UbRadnički Sremska MitrovicaInđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara