(©Reuters)
(©Reuters)

Udarac koji Makabi Haifa neće propustiti da zada

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 16:08

Izraelski velikani na dva kraja tabele

Utakmicom dva od tri najtrofejnija izraelska kluba zatvara se 10. prvenstveno kolo. Makabi Haifa za koju odskora nastupa Bogdan Planić, ugostiće ljutog rivala i posrnulog velikana.- Hapoel Tel Aviv.

Crno se piše Hapoelu. Derbi sa Makabi Haifom dočekuje zakucan za dno tabele. Velikan izraelskog fudbala u bogatoj istoriji osvojio je 14 nacionalnih titula, 15 puta podigao je pehar Kupa, a prigrabio je i trofej azijske Lige šampiona. Danas, Hapoel Tel Aviv klizi ka drugoj ligi.

Izabrane vesti

U tekućoj sezoni Hapoel Tel Aviv nadigrao je samo Hapoel Hedaru u 4. kolu izraelske Premijer lige. Sakupio je skromnih šest bodova i bez pobede je u prethodnih pet utakmica. Napad Hapoela užasno škripi. Tragičan je i nema naznaka da će na tom polju biti pomaka. Samo tri puta zatresli su igrači Hapoela mrežu rivala. Sa druge strane, odbrana i nije toliko problematična i u tom segmentu izabranici Nira Klingera, koji je na klupu Hapoela seo u novembru, su među boljim ekipama. Čak i ispred Makabi Haife.


Makabi Haifa vodeći je tim izraelskog šampionata, a ukoliko večeras trijumfuje, u potpunosti će iskoristiti poraz Makabi Petah Tikve i pobeći tri boda. Sa osvojenih 12 nacionalnih titula Makabi Haifa gleda u leđa Hapoel Tel Avivu i njegovom gradskom rivalu, a svom imenjaku Makabiju, daleko najuspešnijem klubu. Prebrodila je Makabi Haifa kratku krizu i vezala tri pobede pred okršaj sa Hapoelom. Bogdan Planić razišao se sa rumunskim FCSB-om, potpisao za Makabi Haifu i od novembra je nezamenjiv u startnoj postavi. Odigrao je sedam utakmica i još uvek bivši igrač Crvene zvezde, Vojvodine i OFK Beograda čeka da postigne prvenac.

U poslednjih pet međusobnih duela, Makabi Haifa je ostvarila četiri trijumfa i zabeležila jednu od najubedljivijih pobeda protiv Hapoel Tel Aviva – 5:0.

IZRAEL 1 - 10. KOLO

Ponedeljak

19.45: (1.28) Makabi Haifa (4.90) Hapoel Tel Aviv (10.5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Izrael 1Hapoel Tel AvivMakabi Haifa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara