Hulk (©Reuters)
Hulk (©Reuters)

Udarac za Atletiko Mineiro, Hulk završio sezonu

Vreme čitanja: 4min | pon. 24.10.22. | 23:03

Kapiten još uvek aktuelnog šampiona Brazila zbog povrede lista neće moći da pomogne timu u preostalih šest mečeva Serije A, počev od duela sa Fortalezom (utorak, 01.00)

Veliki, ogroman problem za Atletiko Mineiro i njegovog trenera Kuka. Hulk je obnovio povredu lista, dodatna ispitivanja su potvrdila – za kapitena je završena sezona. Moraće aktuelni prvak da se snađe bez njega u preostalih šest utakmica Serije A, kroz koje će voditi veliku borbu za plasman u kvalifikacije za Kopa Libertadores. Prvu u nizu utakmica koje će Hulk da propusti Atletiko će kao gost da odigra u noći između ponedeljka i utorka od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu sa Fortalezom.

Hulka bol u listu muči već neko vreme, a na treningu je obnovio povredu zbog koje u poslednjih mesec dana nije odigrao tri prvenstvene utakmice. Dodatni pregledi i snimak magnetnom rezonancom pokazali su da se situacija pogoršala, odnosno da je povreda trećeg stepena. Zato, lekari su doneli nepopularnu odluku i zabranili sjajnom napadaču da se vraća na teren pre 2023. godine.

Izabrane vesti

Svako ko makar letimično prati brazilsku Seriju A zna koliki je to problem za Atletiko Mineiro. Crno-beli se u ogromnoj meri oslanjaju na klasu i golgeterski njuh 36-godišnjeg centarfora, koji je najbolje dane karijere proveo u Portu i Zenitu. Bez Hulka Atletiko je najmanje za trećinu slabiji tim i to ga stavlja u podređeni položaj u finišu sezone, u kojem će probati da nadoknadi četiri boda zaostatka za Atletiko Paranaenseom i tako se plasira u kvalifikacije za elitno takmičenje.

Kada kažemo da je Kukov tim za trećinu slabiji, ne radi se o subjektivnom osećaju, već o nepobitnom statističkom podatku. Kapiten je direktno zaslužan za 13 od 47 poena koje su Pevci osvojili ove sezone u prvenstvu, postigao je 12 golova i imao pet asistencija.

01.00: (2,90) Fortaleza (3,00) Atletiko Mineiro (2,65)

Koliko je Hulk nezamenjiv najbolje pokazuje podatak da je drugi najbolji strelac Atletika Naćo, koji je postigao samo pet golova. Uz to, nekadašnji brazilski reprezentativac je drugi asistent ekipe.

Muku sa listom Hulk muči još od 4. septembra i meča sa Atletiko Gojanijenseom. Propustio je naredne dve utakmice, sa Bragantinom (1:1) i Avaijem (0:0), na kojima Pevci nisu ostvarili dovoljno dobre rezultate. Vratio se zato nedovoljno zalečen za meč sa Palmeirasom, potom je doneo pobede nad Fluminenseom (strelac oba gola u trijumfu sa 2:0) i Santosom (gol za pobedu sa 2:1), ali je odmah potom morao da odboluje protiv Seare (0:0). Probao je u prošlom kolu da igra još jedan derbi sa Flamengom, ali je izašao pre vremena. Poput Marvelovog strip junaka istog imena, Hulk je probao da stisne zube kada je najteže, ali je samo sebi napravio dodatan problem.

Iako ima 36 godina, Hulk ni ne pomišlja da završi karijeru. Ugovor ga veže sa Atletikom do decembra 2024. godine, a u njemu postoji čak i klauzula o produžetku saradnje na još godinu dana. Zadužio je uostalom Pevce prošle sezone, kada je poneo najveći teret na putu ka 50 godina dugo čekanoj tituli, tek drugoj u klupskoj istoriji.

Atletiko je ostao sada sa dva klasična napadača, Adanom Kardekom i Eduardom Sašom. Njih dvojica su zajedno u prvenstvu ove sezone postigli pet golova, ali videćemo kakvi su pod pritiskom, kada znaju da Hulk više ne može da ih odmeni.

Što se tiče noćašnje utakmice, ekipu iz Belo Orizontea čeka vrlo težak zadatak. Domaćin je izuzetno dobro raspoložen, vezao je šest mečeva bez poraza (četiri pobede i dva remija), pa se probio do pozicije koja vodi u Kopa Sudamerikanu.

U prvom susretu u sezoni Atletiko Mineiro je kao domaćin u Belo Orizonteu savladao Fortalezu sa 3:2 posle velikog preokreta i 0:2 na poluvremenu. Važno je napomenuti da ni na tom meču Hulk nije bio u protokolu.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

BRAZIL 1 – 33. KOLO

Subota

Bragantino – Atletiko 4:2 (3:0)

/Ramires 5, Popo37, Kandido 45+4, 90 - Bueno 64, Vitino 67/

Amerika Mineiro - Flamengo 1:2 (1:2)

/Everaldo 13 - Franka 11, Everton 24/

Santos - Korintijans 0:1 (0:0)

/Rodžer Guedas 89/

Nedelja

Palmeiras - Avi 3:0 (1:0)

/Gustavo 4,Dudu 55,Vanderlan/

Žuventud – Sao Paulo 1:2 (1:1)

/Kapišaba 39 – Reinaldo 36, 56/

Fluminense – Botafogo 2.2 (0:1)

/Ganso 76pen, Martins 82 – Eduardo 41, Žefinjo 52/

Kujaba – Gojas 1.2 (0:2)

/Dejverson 66 – Pedro Raul 8, Vinisijus 21/

Koritiba – Internasional 1:1 (1:0)

/Kastan 24 – Vitao 60/

Atletiko Gojanijense – Seara 1:0 (1:0)

/Gazal 24/

Utorak

01.00: (2,90) Fortaleza (3,00) Atletiko Mineiro (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1HulkAtletiko MineiroFortaleza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara