Dante Rosi i Rasmus Hejlund (©Reuters)
Dante Rosi i Rasmus Hejlund (©Reuters)

Udarci u bolnu tačku razbesneli Hejlunda: Označen sam kao meta, hteli su da me smožde

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 12:21

Danac burno proslavio gol protiv San Marina, pa dobio niz udaraca u predelu leđa…

Danska je pred plasmanom na Evropsko prvenstvo, ali do šeste pobede i poravnanja sa Slovenijom na vrhu grupe stigla je na jedvite jade, teže no što je iko mogao i da pretpostavi. Skandinavci su tek u finišu pogotkom Jusufa Poulsena slomili otpor kočopernog San Marina.

Pregrmeli su gostovanje, nisu sebi zakomplikovali situaciju pred novembarski ciklus utakmica, a meč je obeležio “mali rat” Rasmusa Hejlunda sa protivničkim igračima i navijačima. Napadač Mančester junajteda je u prvom poluvremenu zatresao mrežu i stavio prst na usta. Utišavao ih je, a čuvari mu nisu ostali dužni.

Izabrane vesti

Burna proslava gola ih je podstakla da budu još oštriji u duelima, nisu ga štedeli. Dobio je sijaset udaraca i zakukao posle utakmice.

“Osećam da su me označili kao metu, mogli ste da vidite to”, rekao je korpulentni napadač danske reprezentacije i dodao:

“Razumem italijanski i čuo sam ih kako govore da im je ideja da me smožde”.

Aludirao je da nije slučajnost to što je udarce dobijao u predelu leđa, jer je propustio nekoliko utakmica baš zbog te povrede. Mančester junajted ga je otkupio od Atalante za 75.000.000 evra i u uvodna tri kola Erik ten Hag nije mogao da se osloni na dansku “devetku”.

Rasmus Hejlund je vukao povredu leđa, mučio se da je zaceli i zasigurno nije računao da će na Apeninskom poluostrvu protiv “liliputanaca” voditi rovovsku bitku. I suočavati se sa rvačkim zahvatima nalik onim u Premijer ligi.

Baš zato što ih vodi na nedeljnom nivou ne bi trebalo da se žali…

“Hejlund igra u ligi protiv defanzivaca koji su daleko veštiji, fizički moćniji i čvršći su od nas, tako da treba da se navikava na ovakve duele”, poručio je Alesandro Tosi.

Izluđivao je Rasmusa Hejlunda u vazdušnoj igri i na zemlji, konstantno bio uz njega i tvrdi da mu nije bila namera da ga povredi. A, imao je šta da kaže i po pitanju ponašanja asa Mančester junajteda.

“To nije tačno. Rekli smo mu da se ne ponaša kako bi trebalo. To što je uradio nije bilo potrebno, njegovo ponašanje prilikom slavlja bilo je neprihvatljivo”, zaključio je štoper San Marina.


tagovi

Rasmus Hojlundreprezentacija Danskereprezentacija San Marinakvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara