Dejan Stanković (©Reuters)
Dejan Stanković (©Reuters)

Udineze presudio Stankovićevoj Sampdoriji, seli se u Seriju B (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.05.23. | 20:24

Đenovljani ostali i bez matematičkih šansi da opstanu u elitnom rangu italijanskog fudbala

Preuzeo je Dejan Stanković ekipu Sampdorije u teškom trenutku, sa ambicijom da je zadrži u Seriji A, ali nije uspeo u toj misiji. Na četiri kola do kraja, sastav iz Đenove ostao je i bez matematičkih šansi da opstane u elitnom rangu i sledi mu selidba u niži rang. Presudu je ekipi bivšeg trenera Crvene zvezde doneo Udineze, koji je praktično još u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika u Udinama - 2:0 (2:0).

Stankovićev tim je ostao na poslednjem mestu na tabeli sa 17 bodova, 13 manje od Verone koja je prva iznad crte. Nenadoknadiv minus na četiri runde do kraja sezone.

Izabrane vesti

U prvom poluvremenu je praktično igrao samo jedan tim - domaći. Već u devetom minutu su fudbaleri Udinezea stigli do prednosti, posle sjajnog prodora Festija Eboselea, koji je lakši deo posla ostavio Robertu Perejri. Igrao se 34. minut kada su Zebre dupirale vođstvo. Sandi Lovrić je sjajno centrirao sa desnog boka, a glavom je efektno loptu pod prečku poslao Adam Masina - 2:0 na Dačija Areni.

U nastavku su se Stankovićevi izabranici digli, ali nije bilo dovoljno ni da se prepolovi zaostatak. U periodu od 52. do 58. minuta imali su tri velike prilike da se vrate u meč, ali ih nisu iskoristilil.

Najpre je Alesandro Zanoli prošao nekoliko odbrambenih igrača i tukao iz kaznenog prostora, ali je golman Udinezea Marko Silvestri odlično reagovao i sačuvao mrežu. U 56. minutu je sa ivice kaznenog prostora tukao Fabio Kvaljarela, ali je lopta prozujala preko gola. Nije prošlo ni 120 sekundi, kada je Manolo Gabijadini imao najbolju priliku na meču - pogodio je stativu odličnim udarcem van kaznenog prostora.

Ispucali su se gosti, do kraja je domaćin prilično rutinski držao stvari pod kontrolom, a priliku je od 63. minuta dobio i reprezentativac Srbije, Lazar Samardžić.

U istom terminu odigran je još jedan susret 34. kola, a Empoli je nastavio da hita ka bezbednoj zoni u sredini tabele, pošto je upisao drugi vezani trijumf savladavši Salernitanu kod kuće 2:1 (1:0).

Tim iz Toskane je tako preskočio današnjeg rivala i seo na 14. mesto na tabeli, sa čak 11 bodova više od prvog tima ispod crte - Specije. Dakle, čini se da je Empoli obezbedio još jednu sezonu u Seriji A.

Do prednosti je stigao krajem prvog poluvremena, kada se u listu strelaca upisao Nikolo Kambijagi. Sredinom drugog dela je Frančesko Kaputo duplirao prednost, ali je Kšištof Pjontek vratio goste u igru u 85. minutu. Igralo se i sedam minuta nadoknade, ali Empoli je sačuvao prednost.

SERIJA A - 34. KOLO

Subota

Milan - Lacio 2:0 (2:0)

/Benaser 17, Ernandez 29/

Roma - Inter 0:2 (0:1)

/Dimarko 33, Lukaku 74/

Kremoneze - Specija 2:0 (1:0)

/Ćofani 41, Vaskez 77/

Nedelja

Atalanta - Juventus 0:2 (0:0)

/Iling Džunior 56, Vlahović 90+8/

Torino - Monca

/Sanabrija 46 - Kaprari 86/

Napoli - Fjorentina 1:0 (0:0)

/Osimen 74/

Leče - Verona 0:1 (0:0)

/Ngong 71/

Ponedeljak

Empoli - Salernitana 2:1 (1:0)

/Kambijagi 38, Kaputo 63 - Pjontek 85/

Udineze - Sampdorija 2:0 (2:0)

/Perejra 9, Masina 34/

20.45: (2,45) Sasuolo (3,50) Bolonja (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SampdorijaUdinezeAdam MasinaRoberto PerejraDejan StankovićEmpoliSalernitanaFrančesko KaputoKšištof Pjontek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara