UEFA skratila spisak, Čuka i Partizan znaju na koga bi mogli u Ligi konferencije

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.22. | 17:48

Naravno, ako crno-beli ne prođu Kiprane u Ligi Evrope

Žreb za finalne runde kvalifikacija evropskih kupova održaće se u utorak u Nionu i to redom: Liga šampiona u 12, Liga Evrope u 13 i Liga konferencije u 14 časova.

Crvena zvezda uveliko zna ko su joj potencijalni rivali, zna i Partizan kada je Liga Evrope u pitanju, a danas je saznao i na koga bi mogao da udari u slučaju da ne prođe kiparski AEK, pa se preseli u trku za Ligu konferencije.

Izabrane vesti

UEFA je danas napravila podgrupe, svima skratila spisak mogućih rivala. I situacija sa Partizanom je ovakva: ukoliko se preseli u Ligu konferencije, potencijalni rivali su mu pobednici mečeva Spartak Trnava (Slovačka) – Rakov (Poljska), Fehervar (Mađarska) – Petrokub (Moldavija), Levski (Bugarska) – Hamrun (Malta) i Lugano (Švajcarska) – Hapoel Ber Ševa (Izrael).

Poslednji par donosi možda i najjačeg rivala, ko god to bio, ali nikako se ne sme smetnuti s uma da je Levski pregazio grčki PAOK u prethodnom kolu kvalifikacija.

Listu mogućih rivala za 4. kolo kvalifikacija za Ligu konferencije saznao je i Čukarički. Naravno, Brđani moraju prvo da prođu Tvente, što će biti vraški teško, ali ako to uspeju, onda bi mogli da udare na Fjorentinu (Italija), pobednicima duela Brondbi (Danska) – Bazel (Švajcarska), Brejdablik (Island) – Bašakšehir (Turska), APOEL (Kipar) – Kizilžar (Kazahstan).

Fjorentina sa srpskom kolonijom bi bila daleko najteži i najatraktivniji protivnik Čukaričkom, dok su ostali možda u rangu Tventea, pa ako bi Brđani izbacili Holanđane, imali bi aduta da veruju u pobedu i protiv ostalih.


tagovi

FK PartizanČukaričkiLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara