Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

UEFA vraća Karla Ančelotija nazad u školsku klupu!?

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 11:40

Trofejni Italijan moraće da polaže ispit za obnovu trenerske licence

Da je Mozzart Sport drugačiji tip sajta, ova vest verovatno bi išla u rubriku "verovali ili ne" umesto u sport.

Jer, teško je poverovati da će jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji fudbala, čovek koji je osvajao pehare radeći u svih pet najjačih liga Evrope (samim tim i sveta) i neko ko je triput vodio svoje timove do trofeja Lige šampiona, morati da polaže test za obnovu trenerske licence.

Izabrane vesti

Upravo to je objavio ugledni Korijere delo Sport, a tiče se ni manje ni više nego čuvenog Karla Ančelotija.

Italijanski list navodi da je UEFA obavestila 62-godišnjeg stručnjaka da mu je 31. decembra 2021. istekla trenerska licenca i da ukoliko želi da nastavi posao kojim se bavi još od 1992. godine - a trenutno vodi Real Madrid ka tituli u Španiji i čeka ga derbi osmine finala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena - moraće da polaže test za njenu obnovu. Navodno je sve zakuvao FS Španije, koji je pisao evropskoj Kući fudbala i zahtevao da Ančeloti obnovi svoju licencu uprkos tome što u trenerskoj karijeri ima više od 1.200 mečeva i smatra se jednim od najvećih stručnjaka u istoriji fudbala.

Nedelja, 21.00: (1,25) Real Madrid (6,75) Granada (13,0)

Podsećanja radi, među trofejima koje je Ančeloti osvojio kao trener su tri Lige šampiona (dve sa Milanom, jedna sa Realom), Serija A (Milan), Premijer Liga (Čelsi), Bundesliga (Bajern Minhen), Liga 1 (PSŽ), Svetsko prvenstvo za klubove i Kup kralja (Real Madrid). Ukupno ih je 21, a na putu je Primera sa Realom, koji 16 kola pre kraja ima četiri boda više od drugoplasirane Sevilje.

Zaista bi bilo neverovatno videti takvog stručnjaka kako ponovo u đačkoj klupi rešava pitanja na testu namenjenom trenerima koji tek treba da započnu svoje karijere.


tagovi

Karlo AnćelotiReal MadridUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara