Đozep Marija Bartomeu (©Reuters)
Đozep Marija Bartomeu (©Reuters)

Uhapšen Bartomeu i dva direktora Barselone

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.03.21. | 12:10

Sve zbog afere Barsagejt...

U Srbiji se sportski funkcioneri privode zbog veza sa organizovanim kriminalom, u Španiji zbog – internet botova. Odlazeći predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu uhapšen je danas na stadionu Kamp Nou kao posledica istrage o takozvanoj aferi “Barsagejt“.

Pored Bartomeua, sa lisicama na rukama su završili i izvršni direktor Oskar Grau i Roman Gomez Ponti, šef Barsinog pravnog tima. Zvanične potvrde još nema, ali su vest objavili svi najugledniji mediji na Pirinejima.

Izabrane vesti

Još nekoliko funkcionera kluba su navodno izolovani dok se ispituju.

Zanimljiv je i termin policijske akcije, jer Bartomeu je pod istragom već nekoliko meseci, a uhapšen je u nedelji kada će sociosi Barselone birati novog predsednika.

Za odlazećim neće niko plakati. Opšti je utisak da je Barselona u eri Lionela Mesija na vrhuncu morala da osvoji još više trofeja. Ali Bartomeu nije bio omiljen u svlačionici, Mesi je čak prekršio sopstveno pravilo da se retko oglašava o stvarima koje nemaju veze sa terenom, pa je javno izašao u javnost sa teškim kritikama na račun predsednika.

Baš zbog afere “Barsagejt“ kada je otkriveno da je klub plaćao marketinške agencije koje su formirale vojsku internet botova da brane Upravu, makar i po cenu kritika na račun fudbalera.

Na njihovom udaru bili su i Đerar Pike i Ćavi i Karls Pujol, pa čak i porodica Lionela Mesija. Šta god da treba, samo da u javnosti izgleda kao da je Uprava bezgrešna. Posebno su aktivni bili posle teških poraza, primera radi, kad je Liverpul u polufinalu Lige šampiona 2019. deklasirao Katalonce sa 4:0.

Pride, kompanija I3 Ventures je zaradila 1.000.000 evra, po nekim procenama i šest puta više no što je tržišna vrednost takvih usluga.

U Barseloni su priznali da jesu angažovali pomenutu firmu, ali samo da bi pratila komentare po društvenim mrežama. Navodno, za “botovanje“ nisu znali u klubu.

Ni tada im niko nije verovao. Posebno ne sada.


tagovi

Đozep Marija Bartomeu

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara