Marlos u dresu Atletiko Paranaensea protiv Palmeirasa (Foto: Reuters)
Marlos u dresu Atletiko Paranaensea protiv Palmeirasa (Foto: Reuters)

Ukrajinac Marlos umalo heroj Atletika, Palmeiras u nadoknadi izvukao remi u Rekopa Sudamerikani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.02.22. | 03:54

Bez pobednika u prvoj utakmici južnoameričke verzije Superkupa

Sastali su se u Kuritibi osvajač Kopa Sudamerikane Atletiko Paranaense i najbolji tim Kopa Libertadoresa iz minule sezone Palmeiaras. Povod je bio Rekopa Sudamerikana, a posle 90 i kusur minuta borbe nije bilo pobednika (2:2), pa će odluka o tome kome ide pehar pasti u noći između 2. i 3. marta u Sao Paulu (01.30).

U prvom susretu južnoameričke verzije evropskog Superkupa, u kojem se sastaju osvajači Lige šampiona i Lige Evrope, nije nedostajalo uzbuđenja. Atletiko je zahvaljujući pogotku bivšeg igrača Šahtjora i nekadašnjeg ukrajinskog reprezentativca Marlosa bio na pragu velikog trijumfa, ali su uporni gosti u poslednjim sekundama došli do vrednog gola, pa će tako u daleko boljem raspoloženju od rivala dočekati revanš.

Izabrane vesti

Izjednačena borba na Baišada Areni gotovo od prvog do poslednjeg minuta. Opravdali su Atletiko i Palmeiras očekivanja, pokazali veliku želju da se domognu trofeja koji dosad nisu uspevali da osvoje. Na kraju je podela plena i najpravedniji ishod.

Poveo je Atletiko u 19. minutu, mada je u prvi mah pogodak Davida Teransa poništen zbog navodnog ofsajda. Gledao se snimak, nakon čega je ustanovljeno da je gol bio regularan. Posle centaršuta iz kornera Pedro Enrike je zakačio loptu glavom na ivici peterca, ona je pala pravo pred noge Teransu, a on je rutinski sproveo u mrežu. Bio je napadač Uragana na ivici ofsajda, ali je usporeni snimak pokazao da je ipak bio u dozvoljenoj poziciji.

Nije se dugo čekalo na odgovor. Krenuo je Palmeiras svim silama po izjednačenje i do njega stigao u 28. minutu. Karambol u kaznenom prostoru domaćina, lopta se na kraju odbila do Žailsona koji je iz mesta šalje spoljnom poput projektila u mrežu nemoćnog golmana Atletika - 1:1.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, a onda je plašt ogrnuo bivši fudbaler Šahtjora iz Donjecka Marlos. Iskusni krilni fudbaler je početkom meseca stigao u Kuritibu kao veliko pojačanje, ali pošto nije dovoljno spreman meč je počeo na klupi. Ušao je na teren u 67. minutu umesto strelca prvog pogotka, a samo devet minuta kasnije zatresao mrežu. U svom stilu je sa desne strane zalomio ka sredini, namestio se na levicu i poslao neodbranjiv šut u dalji ugao - Atletiko je ponovo stigao do prednosti. Bio je to njegov prvi pogodak u takmičenjima pod okriljem KONMEBOL-a, iako je dosad upisao 12 nastupa u Kopa Libertadoresu i Sudamerikani kao član Sao Paula.

I kada se činilo da će epitet junaka meča pripasti fudbaleru koji je upisao 27 nastupa za Ukrajinu, domaći igrači su skrivili penal. Proverao je sudija da li je njegova prvobitna odluka bila na mestu, ispostavilo se da je napravio dobru procenu, te je četa Abela Fereire dobila idealnu priliku da poravna - iskoristila ju je. Rafael Veiga je preuzeo odgovornost i u sedmom minutu nadoknade postavio konačan rezultat.

REKOPA SUDAMERIKANA - PRVI MEČ

Četvrtak

Atletiko Paranaense - Palmeiras 2:2 (1:1)

/Terans 19, Marlos 76 - Žailson 28, Veiga 90+7p/


tagovi

Rekopa SudamerikanaAtletiko ParanensePalmeirasMarlos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara