Ukrajinci bez prenosa SP?! Za sve je kriv Putin...

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.02.18. | 16:00

Nacionalna televizija odlučila da ne prenosi mečeve Svetskog kupa iz susedne, omražene Rusije

Ljubitelji fudbala u Ukrajini bi lako mogli da dožive totalnu izolaciju za vreme Svetskog šampionata u Rusiji ovog leta. Jer, tamo vlasti bukvalno traže đavola. Naime, oni će za razliku od ostatka sveta imati veoma, veoma dosadno leto. Jer dok mi budemo uživali u mečevima Svetskog prvenstva, što naše reprezentacije, što ostalih, oni će morati da se snalaze na razne načine. Jer, njihova nacionalna TV kompanija je odbila da prenosi SP! Zaista luda odluka pošto je sve već plaćeno, a u pitanju su milioni evra.

Ukrajinci, zapravo njihove vlasti, polako presecaju svaku vezu sa najvećom zemljom na svetu, ali potpuno i čini se bez ikakvog kriterijuma. Jasno je da se dve susedne države mrze, ali zašto spuštaju visoku politiku na ovaj nivo, nikome nije jasno. Šta će postići - takođe. Jer može opasno da im se obije o glavu, da narod ustane kada shvati kakve ih glave vode ka propasti. Istina, ukrajinska reprezentacija nije uspela da se plasira na SP, ali nema tog ljubitelja fudbala koji bi ignorisao zbog toga Svetski kup u Rusiji.  Za razliku od njih, svi ukrajinski predstavnici medija su otkazali praćenje SP stavivši se apsolutno uz vlast.

Izabrane vesti

Sve ovo podseća na ono čuveno napuštaje pobedničkog postolja od strane Hrvata na EP u košarci 1995. Takve stvari se ne rade jer sport služi da zbližava ljude. Da je tako ovih dana dokazali su nam i većno posvađani, zapravo zakrvljeni severni i južni deo Koreje pomirivši se makar za ZOI u Pjongčangu.

Postoji opcija da neka komercijalna televizija otkupi prenos čisto da bi se nacionala televizija "oprala", ali se rešenje za ovaj problem ne nazire. 

(foto: Shutterstock)


tagovi

rusija 2018rat u UkrajiniUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara