Uli Henes (AFP)
Uli Henes (AFP)

Uli Henes: Da Nagelsman nije otišao na skijanje možda bi ostao trener Bajerna

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 14:19

Prašina oko Nagelsmanove smene ne sleže...

Ima već desetak dana kako je rukovodstvo minhenskog Bajerna smenilo Julijana Nagelsmana, ali prašina se još nije slegla. Glavno i otvoreno pitanje ostalo je koja strana govori istinu? Da li su Bavarci zaista pokušali da dođu do Nagelsmana i obaveste ga o neizbežnom prekidu saradnje ili su tačne tvrdnje zastupnika nemačkog trenera koji su demantovali Bajernovu argumentaciju.

Fudbalski ekspert nemačkog Skaja Lotar Mateus optužio je prvog čoveka Bajerna Olivera Kana da ne govori istinu, ali legendarni golman nemačke reprezentacije nije ostao nedorečen. "Nakon karijere, Lotar se uzdigao do uloge glavnog tužioca nemačkog fudbala. On to radi putem svih mogućih kanala bez ikakve zadrške. To je u redu, ali ne bi trebalo prelaziti određene granice. Ne radi te stvari sa stilom, ali to je Lotar", rekao je Kan.

Izabrane vesti

Počasni predsednik Bajerna Uli Henes nema dilemu da je realnost onakva kakvom su je njegov voljeni klub i njegova uprava oličena u Kanu i Hasanu Salihamidžiću predstavili.

"Julijan Nagelsman nije trebalo da ode na skijanje nakon poraza od Bajer Leverkuzena. Da je ostao u Minhenu, okupili bi se, razgovarali u ponedeljak ili utorak. I ko zna šta bi se tada dogodilo", rekao je Henes za Kicker, a novinari su se zapitali zašto Nagelsmana šefovi nisu sprečili da ode na odmor.

"Prilično sam siguran da nisu znali da je otišao. Trener nije u obavezi da pita za odmor", rekao je Henes.

Bilo kako bilo, Nagelsman je bivši, a naslednik mu Tomas Tuhel, debitovao je u Der Klasikeru, srušio bivši klub Borusiju iz Dortmunda i preoteo joj prvo mesto na tabeli. Bajern je još jednom pokazao čeličnu ruku i nije se libio da trenera koji ga je doveo do četvrtfinala Lige šampiona uz maksimalnih osam pobeda i gol razliku 21:2, trenera koji je glatko eliminisao Pari Sen Žermen smeni pred najveći ispit sezone i dvomče sa Mančester Sitijem za polufinale elitnog takmičenja.

Da je Nagelsman bio obazriviji, možda bi on juče dominantno slavio protiv Borusije i vratio Bajern na čelo Bundeslige, odnosno nastavio borbu za triplu krunu.



tagovi

Uli HenesJulijan NagelsmanBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara