Henes (© Reuters)
Henes (© Reuters)

Uli Henes kritikuje Leva: Zašto menjaš nešto što funkcioniše?

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 15:43

Posebno kad je odbrana u pitanju

Nemački mediji su beskompromisni. Bild sa naslovne strane vrišti:

Izabrane vesti

„Jogi, gotovo je“.

Podseća najuticajniji tamošnji dnevnik da je vreme selektoru isteklo, iako je ovaj najavio povlačenje posle Prvenstva Evrope. Novinari ga opominju da je istrošio kredit zarađen osvajanjem titule svetskog prvaka u Brazilu i ukazuje na tri debakla: eliminaciju sa prethodnog Mundijala još u grupnoj fazi, sramotu u Sevilji (0:6 sa Špancima) i poraz od Severne Makedonije (1:2), 65. selekcije na FIFA rang-listi.

Uli Henes je za nijansu umereniji, mada ni on ne štedi Joahima Leva.

Teško je objasniti šta se desilo u Duizburgu. Ništa nisam razumeo. Nije mi jasno zašto se menja sistem koji je već funkcionisao. Prvo i prvo, ništa ne bih dirao u odbrani, najosetljivijem delu tima, kome je potrebno vreme da se uigra. Ako ne možete ništa da napravite u napadu (a Pancer divizija je u sredu veče delovala jalovo), makar igrajte na nulu“, pojasnio je počasni predsednik Bajerna, legenda nemačkog fudbala, vlasnik titula svetskog (1974) i evropskog prvaka (1972).

Posle kilmanovog završetka 2020, počela je nova godina pobedama Elfa nad Islandom i Rumunijom, a onda se desio poraz od Makedonaca koji brine naciju.

Isparila je sva euforija koju sam osećao po pitanju reprezentacije. Poraz boli, mada nije smak sveta“.

Kad je reč o pojedincima.

„Gosens me nije ubedio da je kalibar za državni tim. Nojhaus je u redu. Junes igra dobro u Frankfurtu, ali sumnjam da je kvalitet koji će omogućiti reprezentaciji da napreduje. Tomas Miler definitivno pripada ovom timu. Vratio bih i Humelsa“, navija Henes za povratak otpisanih.

Prokomentirisao je bivši napadač Nemačke neiskorišćenu priliku aktuelnog. Timo Verner je bio u izglednoj šansi, pri rezultatu 1:1, ali...

Ako takve zicere ne pretvorite u gol onda možete da naudite selekciji. U ovom slučaju Verner je istovremeno naudio i sebi“.

Teško da je samo do Vernera. Problemi su dublji.

Nisam pristalica velikih promena sistema i formacija. Zato sam se baš iznenadio što je Lev prešao sa četvorke u odbrani (na prva dva meča mundijalskih kvalifikacija nije primila gol) na triling. To jeste ofanzivnije opredeljenje, međutim, kod pogotka Gorana Pandeva se videlo da je selektor pogrešio“, dodao je Uli Henes.


tagovi

Fudbalska reprezentacija Nemačkekvalifikacije za svetsko prvenstvoUli HenesJoakim LevJoahim Lev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara