Ulje na vatru u Švajcarskoj: Cirih sa mladim timom protiv Bazela i Bojsa

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.07.20. | 14:01

Ali ne i protiv Sankt Galena

E ovo je sada već senka male neregularnosti u šampionskoj trci prvenstva Švajcarske. Znamo da je pandemija u toku, da se u nekim zemljama dovijaju kako da završe fudbalska prvenstva i da nema prostora za odlaganje mečeva, ali opet...

Šampionat Švajcarske je jedan od najneizvesnijih u Evropi trenutno. Sankt Galen ima bod više od Jang Bojsa i sedam više od Bazela, za kojeg ne deluje da ima prevelike šanse da dođe do titule, ali šest je kola do kraja, ne može ni da se otpiše.

Izabrane vesti

I šta se to desilo što dovodi u pitanje regularnost? Problem je sa ekipom Ciriha, koja ima u timu igrače zaražene korona virusom. I zbog toga je ceo seniorski pogon poslat u karantin na dve nedelje.

Fudbalski savez Švajcarske je vagao šta dalje da se radi i odlučio da se ide po redu vožnje. Nema odlaganja mečeva, nema se ni vremena ni prostora, nego neka Cirih naredne dve utakmice odigra sa svojim mladim timom.

A te naredne dve utakmice su protiv Bazela i Jang Bojsa! Dakle, sa igračima do 21 godine, od kojih većina nije ni igrala seniorske mečeve, Cirih će se suprotstaviti kandidatima za titulu.

Tu nije kraj priče, jer ima Cirih u kalendaru i duel sa Sankt Galenom, ali on je 25. jula i do tada će se prvi tim plavo-belih vratiti na teren. A, to je solidan tim, iz sredine tabele, nije ga lako pobediti, niko nema tri garantovana boda protiv njega. Osim Bazela i Jang Bojsa u naredne dve utakmice...

Deluje da to sve nije fer, ali očajnička vremena ištu očajničke mere, što bi rekli Amerikanci.

A, znamo da se na beogradskom Topčiderskom brdu s posebnom pažnjom ova trka gleda. Zvezda navija za Sankt Galen, Partizan za bilo kojeg od ostala dva, jer je ulog mesto među nosiocima na žrebu za evro kupove.


tagovi

CirihSent GalenJang BojsBazelŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara