Radost fudbalera Čukaričkog (Star sport)
Radost fudbalera Čukaričkog (Star sport)

Ultraofanzivni Čukarički održao čas fudbala očajnom Voždovcu i za petama je Partizanu

Vreme čitanja: 5min | ned. 19.03.23. | 21:07

Brđani zasluženo preokrenuli i nastavili trku za drugo mesto

Juče je TSC skinuo Partizan sa drugog mesta na tabeli Superlige, a danas mu je i zahuktali Čukarički prišao na bod razlike i pokazao ozbiljnu nameru da u plej-of uđe sa druge pozicije. Čeka nas vrlo zanimljiva i neizvesna borba za startnu poziciju broj dva pred ulazak u plej-of deo sezone.

Brđani su večeras na svom terenu očitali lekciju očajnom Voždovcu, zasluženo preokrenuli i slavili 3:1 u poslednjem meču 27. kola Mozzart Bet Superlige Srbije. A mogli su i ubedljivije...

Izabrane vesti

Čukarički se brzo konsolidovao posle poraza u Novom Sadu u prošlom kolu. Tokom nedelje je u Kupu Srbije rutinski eliminisao Metalac, a danas je ekipa Dušana Kerkeza nadigrala gradskog rivala i nastavila niz sjajnih rezultata kod kuće u drugom delu sezone. Čuka posle zimske pauze ima četiri pobede iz četiri meča kao domaćin, a samo u jednoj od njih nije dala makar tri gola. Učinak iznad superligaških standarda...

Uz takvu formu i objektivno veći kvalitet, Čukarički je bio jasan favorit protiv Zamjeva koji danas nisu ništa pokazali. Očekivao se makar jači otpor od ekipe koja je praktično zakoračila u plej-of. Sa ovakvom igrom, Zmajevima se tamo crno piše.

A kako li bi tek Čukarički igrao i koliko bi bio efikasniji da ima boljeg špica od Mohameda Badamosija? Iako momak iz Gambije ne zna za gol od sredine septembra i u golgeterskom je snu, trener Kerkez mu i dalje veruje, daje mu šansu, gura ga da se probudi... Ali ne ide. I danas je Badamosi prokockao neke dobre šanse i nastavio lošu seriju.

Ali zato Čuka iza Badamosija ima triling opasnih ofanzivaca koji umeju da igraju opasan fudbal i prave razliku u superligaškim okvirima. Brzonogi Vladimir Lučić je zadavao ogromne muke desnom boku odbrane Voždovca. Sa desnog krila je Zmajevima život zagorčavao mladi Stefan Tomović, a obojica su sjajno sarađivali sa iskusnim Đorđem Ivanovićem. Lučić je namestio gol, Tomović dao, a Ivanović dao i iznudio penal. Odbrana Voždovca nije mogla ni lasom da ih uhvati.

Već posle desetak minuta igre je Lučić imao opasan šut sa dvadesetak metara koji je išao pod prečku ali je gostujući golman Krunić izbio loptu u korner. Prvi od ukupno 13. Čak sedam udaraca iz ugla je domaći tim izveo za poluvreme i nijedan od njih Marko Docić nije uspeo da pretvori u gol-šansu.

Iako je Voždovac hteo da pravi igru iz poslednje linije, pritisak Čukaričkog je te planove razbio u paramparčad i domaći tim je brzo uspostavio inicijativu i dominaciju u posedu. I dok je Čukarički pokušavao da probije blok rivala, praktično niotkuda su gosti došli do vođstva. Neoprezni Kovač je igrao rukom, VAR ispravio sudiju Srećkovića i Burmaz je sa bele tačke poslao Mićovića u jednu, a loptu u drugu stranu gola.

Nije nesrećno primljen gol pokolebao Kerkezov tim i Čuka je ekspresno stigla do zalsuženog izjednačenja. Razigrani Lučić je lepo iz prve prograo Tomovića koji se ubacio sa desnog krila. Mladi ofanzivac je idealno primio loptu, šmekerskim lažnjakom poslao Đuričića „po burek“, a potom loptu precizno plasirao u suprotan ugao gola gostiju.

Nastavio je Čukarički bolje da igra i da stvara šanse ali mu je falio bolji učinak Badamosija koji je u 35. minutu probao akrobatski sa peterca i propustio odličnu šansu posle akcije Tomovića i Lučića. Gosti su se panično branili, izbacivali loptu u kornere ali udarci iz ugla nisu mnogo doneli domaćem timu. Štaviše, Voždovac je za poluvreme imao samo jedan korner i iz njega je stvorio jedinu šansu na utakmici. Tada je Burmazov mlak šut odbranio Mićović

Seriju kornera je Čukarički imao i na početku drugog poluvremena, Badamosi je još jednom bio slab u završnici, ali je zato Đorđe Ivanović proradio. Odigrao je dupli pas sa Stevanovićem, ušao u kazneni prostor i pao posle duela sa nesigurnim Damjanovićem.

Sudija Marko Srećković je opet loše procenio situaciju i pokazao Ivanoviću žuti karton za navodno simuliranje. Srećom pa postoji VAR tehnologija. Pozvan je Srećković da na video snimku proveri svoju odluku, uvideo da je pogrešio i morao je da pokaže na belu tačku. Kapiten Docić kojem prekidi i korneri danas nisu išli, ipak nije pogrešio sa bele tačke. 

Posle preokreta, Čukarički je dodao još gasa i pritisnuo još više. TražIli su domaći treći gol kojim će nokautirati rivala i našli su ga u 61. minutu. Kovač je pogodio stativu ali pola minuta kasnije se lopta i treći put našla iza leđa Krunića. Još jedan Lučićev solo prodor je završen asistencijom na peterac za Ivanovića koji nije propustio zicer.

Probao je gostujući trener izmenama, ali Voždovac kao da se nije pojavio na utakmici večeras. Nastavio je Čukarički da dominira i stvara šanse. Jednu odličnu je mladi rezervista Rogan pripremio Badamosiju ali je ovaj nije iskoristio. Još jednu je propustio Luka Adžić.

Ne bi bilo nezasluženo da su Brđani večerašnji čas fudbala Zmajevima naplatili i ubedljivijim rezultatom. Ako ovako nastave, neka se Partizan i TSC pripreme za ozbiljnu prolećnu bitku.

ČUKARIČKI – VOŽDOVAC 3:1 (1:1)

/Tomović 23, Docić 55 penal, Ivanović 61 – Burmaz 21 penal/

Stadion: Na Banovom brdu

Gledalaca: Oko 300

Sudija: Marko Srećković

Žuti kartoni: Stevanović, (Čukarički), Đuričić, Damjanović (Voždovac)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mićović 7 – Stevanović 7 (od 66. Rogan – 6,5), Pankov 6,5, Drezgić 6,5 (od 89. Serafimović), Tošić 6,5 – Docić 6,5 (od 73. Sisoko), Kovač 6,5 – Ivanović 7,5, Tomović 7,5, Lučić 7,5 (od 73. Adžić -) – Badamosi 5,5 (od 89. Spasojević)

VOŽDOVAC (4-3-3): Krunić 6 – Mijailović 5, Ivezić 5,5, Damjanović 5, Đuričić 5 (od 67. Zečević) – Matić 5 (od 67. Medić), Đorđević 5, Ajdinović 5 (od 53. Pantović - 5) – Burmaz 5,5, Lazarević 5,5 (od 67. Jočić -), Novevski 5,5, (od 38. Vujanović 5,5)

Igrač utakmice: Vladimir Lučić (Čukarički)

MOZZART BET SUPERLIGA – 27. KOLO

Petak

Partizan - Radnik 1:2 (0:2)

/Rikardo 82 - Radulović 13, Jokić 45/

Mladost GAT - Radnički 1923 1:2 (0:1)

/Maksimović pen 50 - Zorić 30, Vidosavljević 62/

Subota

Novi Pazar - Kolubara 0:1 (0:0)

/Đuranović 50/

Javor - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Gigić 77 - U. Nikolić 39/

TSC - Mladost Lučani 2:1 (2:0)

/Cvetković 15, Jovanović 36 - Tomić pen 87/

Nedelja

Spartak - Radnički Niš 0:1 (0:1)

/Petrov 34/

Napredak - Crvena zvezda 1:1 (0:1)

/Matić 85 - Ivanić 38/

Čukarički - Voždovac 3:1 (1:1)

/Tomović 23, Docić 55 penal, Ivanović 61 – Burmaz 21 penal/



tagovi

Vladimir LučićĐorrđe IvanovićMohamed BadamosiStefan Tomović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara