Umar Sadik (Reuters)
Umar Sadik (Reuters)

Umar Sadik: Partizan me je hteo kada niko drugi nije, vratio me u fudbalski život

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.22. | 17:00

Nigerijac nema ništa protiv povratka u Romu

Almerija je sinoć napravila još jedan veliki korak ka toliko čekanom palsmanu u Primeru. Golom u nadoknadi vremena je pobedila Sporting i preuzela drugu poziciju na tabeli koja garantuje plasman u elitni rang španskog fudbala. Malo je nedostajalo da Partizanov bivši napadač Umar Sadik bude tragičar meča pošto je promašio prazan gol sa tri metara u finišu utakmice ali ga je spasao saigrač Kuro pogotkom u 91. minutu.

Sadik ostaje na 16 prvenstvenih golova i sedam asistencija. I dalje je najveća uzdanica Andalužana u napadu na Primeru. Do kraja je ostalo još pet kola, ali kakav god scenario da bude veća je verovatnoća da će Nigerijac da napusti Almeriju na kraju sezone nego da ostane.

Izabrane vesti

Još od prošlog leta se spekuliše o Sadikovom transferu ali Almerija je zacepila cenu i brani se nerealnom otkupnom klauzulom od 60.000.000 evra. Sevilja, Valensija i Benfika se pominju kao najviše zaineteresovani, a lokalni mediji prenose da bi Almerija pristala na prodaju ako neko ponudi između 20.000.000 i 25.000.000 evra za njenog najboljeg strelca. Pretprošlog leta je takođe iz drugoligaškog fudbala prodala Darvina Nunjeza u Benfiku za 24.000.000 evra i nada se sličnoj zaradi i od Sadika.

Nigerijski napadač je u izjavi za Tribalfootball otkrio da ne bi imao ništa protiv da se jednog dana vrati u klub u kojem je ponikao – Romu

„Roma je moja druga kuća. Tamo imam kuću, tamo mi živi familija. Roma mi je mnogo dala. Budućnost nikada ne možete da predvidite. Za sada moram da ostanem fokusiran na karijeru u Almeriji“.

Voli Romu ali Partizan ističe kao poseban klub u karijeri.

„Partizan je klub koji mi je ostao u srcu. Taj klub me je želeo kada niko drugi nije hteo. Bio sam u veoma teškoj situaciji i Partizan me je vratio u fudbalski život. Zato prema tom klubu osećam samo ljubav“, kaže Sadik.


tagovi

Umar Sadik

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara