©Reuters
©Reuters

Umar Sadik prkosi teškoj povredi, uskoro ponovo na terenu

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.02.23. | 13:18

Nigerijac na terenu već posle martovske reprezentativne pauze

Iako je 11. septembra, kada je doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata u utakmici 5. kola španske Primere protiv Hetafea, predviđano da bi Umar Sadik mogao da propusti čitavu sezonu, odlični nigerijski napadač će po svemu sudeći premašiti i one najoptimističnije procene.

Nekadašnji golgeter se prilično dobro oporavlja i veruje se da bi mogao ponovo da zaigra za Real Sosijedad nakon martovske reprezentativne pauze.

Izabrane vesti

Sadik je takvu mogućnost najavio još početkom januara, što pokazuje jasnu želju da što pre ponovo zaigra, ali u klubu ne žele da ugroze zdravlje igrača i rizikuju neku komplikaciju.

"Čudo u koje čak ni moji lekari ne mogu da poveruju, biću na terenu već narednog meseca. Rekli su mi da moram da budem 150 odsto spreman pre nego što se vratim, kako ne bih obnovio povredu. Ali kako mi se čini, vratiću se za osam nedelja", rekao je početkom januara Sadik, ali će očigledno morati da se strpi još nekoliko nedelja.

Nigerijac, koji se fudbalski u život vratio u Humskoj, na Anoetu je stigao 1. januara prošle godine za obeštećenje od 20.000.000 evra. Ipak, u ambicioznom klubu iz San Sebastijana zabeležio je samo tri nastupa i postigao gol na debiju protiv Atletiko Madrida 3. septembra (1:1). Međutim, samo osam dana zadesila ga je teška povreda kojoj se srećom približava kraj.


tagovi

Umar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara