Foto: (Twitter Al Ahly FC)
Foto: (Twitter Al Ahly FC)

Umesto da bude zamena za Kolo Muanija, Antoni Modest otišao u "najveći klub univerzuma"

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.23. | 10:43

Ikona Kelna i svojevremeno treći strelac Bundeslige, bio je Ajntrahtova avgustovska želja, ali je ipak Nemačku zamenio afričkim severom

Na vrhuncku karijere, a tome ima šest godina, francuski napadač Antoni Modest nije bio ništa manje ubojit golgeter od Roberta Levandovskog i Pjera Emerika Obamejana. U dresu značajno slabijeg Kelna postigao je samo pet i šest pogodaka manje od tadašnjih zvezda Bajerna i Dortmunda. Sada već 35-godišnjak ne namerava da stane s maltretiranjem protivničkih golmana, jer je predstavljen kao najnovija akvizicija aktuelnog šampiona Afrike Al Ahlija. Potpisao je ugovor na jednu sezonu s opcijom produžetka saradnje i na drugu, za godišnju zaradu od 1.500.000 dolara.

Navijači kluba iz Kaira često kažu da je Real Madrid najveći klub na svetu, a da je Al Ahli najveći u univerzumu. Dominantnih 11 titula prvaka kontinenta i neverovatne 43 titule šampiona Egipta, uz ogromnu navijačku bazu stvorili su kult od ovog kluba, a kako bi ga održali, trude se da s vremena na vreme privole neko poznato ime u evropskim okvirima. Nakon što su prošle godine za trenera postavili bivšeg reprezentativca Švajcarske i dugogodišnjeg selektora Austrije Marsela Kolera, odlučili su se za igrača s kojim je teško pogrešiti, kad je u pitanju broj golova koji će vam isporučiti.

Izabrane vesti

Centarfor poreklom s Martinika postigao je čak 85 golova u Bundesligi na 209 utakmici, što znači da je u proseku davao jedan gol na 2,45 utakmica, što je sjajnan učinak za igrača koji je najveći deo karijere proveo u klubovima iz donje polovine tabele. Svojevremeno se dočepao i unosnog transfera u Kinu, kada je 2017. potpisao za Tijanđin Kvanđijan, u sklopu posla vrednog preko 30.000.000 evra. Ubrzo se vratio u Nemačku i voljeni Keln, da bi prošlog leta stigao poziv s Vestfalena.

U Borusiji Dortmund nije se naigrao, što zbog povrede koju je vukao veći deo sezone, što zbog drugih napadačkih opcija u koje je Edin Terzić imao više poverenja. Kako je smatran nekim vidom prejeftinog napadača za standarde Milionera, na Zignal Iduna parku mu nisu ponudili produžetak saradnje, pa je potražio nov tim. Poslednjeg dana prelaznog roka bio je prva meta Ajntrahta, koji je tog dana do sitnih sati oklevao s prodajom Kolo Muanija u PSŽ. Pustio je Francuza u Pariz u poslednjim minutima prelaznog roka, ali pravu zamenu nije doveo. Kako Modest više nije želeo da čeka da se u Frankfurtu smiluju i konačno mu pošalju ponudu, odlučio je da prihvati solidne uslove pod kojima će igrati u najtrofejnijem klubu Afrike. Novo prvenstvo Egipta startuje 18. septembra.




tagovi

Al Ahli KairoAntoni ModestMarsel Koler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara