Frank Kanute
Frank Kanute

Umesto Fejse i Traorea prvi novi stranac u Humskoj – Kanute potpisao za Partizan

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.06.23. | 12:01

Ugovor na tri godine

Nikola Antić je povukao nogu i postao prvo letnje Partizanovo pojačanje za 2023, a Frank Kanute je preuzeo štafetu kao prvi novi stranac u crno-belom dresu. Senegalac iz Serkl Briža je i zvanično potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom, pa se sada samo čeka da se pridruži timu Igora Duljaja.

Finansijski detalji saradnje nisu poznati, mada je jasno da je Partizan morao da plati nekakvo, makar simbolično obeštećenje, s obzirom da je 24-godišnjem Kanuteu ugovor sa belgijskim klubom isticao tek na kraju sledeće sezone.

Izabrane vesti

Podsetimo, Kanute igra u veznom redu, rođen je 1998. godine, a prošle sezone je bio standardan na pozajmici u francuskom Sošou, ali kako taj klub nije uspeo da se domogne promocije u Ligu 1 nije se opredelio za otkup ugovora.

Pre toga, Kanute je igrao u Italiji, fudbalski je školovan u Juventusu, a prvi je profesionalni ugovor potpisao u Peskari 2017. godine. Potom je bio na kaljenju u Askoliju i Kozenci da bi ga 2020. Serkl Briž otkupio za 2.000.000 evra.

Međutim, u Belgiji se očigledno nije snašao, a kako je Partizan u dobrim osnosima sa upravom Serkl Briža još od transfera Strahinje Pavlovića u Monako – isti su to vlasnici – šansa je iskorišćena i Kanute se obreo u Humskoj.

Videćemo kako će proći, ali posle odlazaka Hamidua Traorea i Ljubomira Fejse – slična sudbina verovatno čeka i Patrika Andradea – neko je morao i da dođe.


tagovi

Frank KanuteFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara