Edin Terzić (©Reuters)
Edin Terzić (©Reuters)

Umesto Murinja - Terzić: Totenhem i još dva kluba iz Premijer lige žele trenera Borusije

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.05.21. | 21:48

Mladi stručnjak je osvojio Kup, na putu je da izbori i plasman u Ligu šampiona sa Milionerima, ali će ulogu prvog trenera na Signal Iduna Parku od leta obavljati Marko Roze

Posle otkaza koji je uprava Borusije Dortmund uručila iskusnom Lusijenu Favru, ekipa je ostavljena 38-godišnjem Edinu Terziću. Tako je asistent švajcarskog stručnjaka promovisan u prvog trenera, da bi u međuvremenu uprava postigla dogovor i sa šefom struke Borusije Menhengladbah Markom Rozeom, koji će preuzeti kormilo nad ekipom naredne sezone. Terzić je za kratko vreme ostavio odličan utisak, podigao je ekipu, domogao se trofeja u kupu, na pragu je da izbori i mesto u Ligi šampiona. Njegovi uspesi nisu prošli nezapaženo, dobio je ponudu Ajntrahta iz Frankfurta, a sada ga želi i tri kluba iz Premijer lige, među kojima je i Totenhem, prenosi ugledni Bild.

Subota, 15.30: (1,65) Dortmund (4,20) Leverkuzen (4,80)

Izabrane vesti

Bivši asistent Slavena Bilića je samostalno predvodio Milionere na 31 utakmici. Ostvario je učinak od 19 pobeda i četiri remija, dok su njegovi puleni u osam navrata izgubili. U vitrine kluba je doneo trofej Kupa Nemačke, a Erling Haland, Džejdon Sančo, Marko Rojs, Džud Belingem i drugovi su pod palicom stratega hrvatskih korena postigli čak 71 pogodak (2,29 po meču) i primili 41. Ipak, daleko pre finala kupa i raspleta u Bundesligi koji ukazuje da će se Borusija domoći elitnog takmičenja, uprava je postigla dogovor sa Rozeom, a plan je bio da se Terzić vrati na ulogu asistenta i tako pomogne novom treneru da se što pre adaptira na novu sredinu i upozna sa igračima.

Ipak, dobar posao koji je obavio na Signal Iduna Parku nije prošao neopaženo, pa mu je Ajntraht Frankfurt i zvanično ponudio mesto na klupi od naredne sezone. Sastav sa Komercbank Arene ostaje bez trenera Adija Hitera (Austrijanac će na klupi Gladbaha naslediti Rozea), uprava je Terzića videla kao idealno rešenje, ali je mladi stručnjak odbio ponudu iz grada sa Majne. Lojalan je Borusiji i ne želi da preuzme drugi tim u elitnom rangu nemačkog fudbala. Potez za svaki respekt.

Tako su Milioneri napravili plan da ga zadrže u svojim redovima kao Rozeovog asistenta, ali se nisu nadali ponudama iz Premijer lige. Kako Bild prenosi, Totenhem je zainteresovan za Edina Terzića, kojeg vidi kao naslednika Žozea Murinja na klupi ekipe. Pevci bi mogli da dožive velike promene ovog leta, izvesno je samo da Rajan Mejson neće preživeti na klupi. Već neko vreme Danijel Levi sa svojim saradnicima traga za trenerom koji bi mogao da napravi revoluciju na Vajt Hart Lejnu, koja je posle još jedne razočaravajuće sezone neminovna.


Sastav iz Severnog Londona će po svemu sudeći ostati i bez najboljeg igrača Harija Kejna, koji je izrazio želju za promenom sredine, jer mu se ne dopada u kojem smeru se Sparsi kreću. Jasno je da to neće biti i jedina promena, ali više o kadrovskim korekcijama će se znati kada se uprava odluči za novog šefa struke. Želja je Terzić, mlad stručnjak koji se dokazao u radu sa talentovanim fudbalerima, a pritom ima i iskustvo sa Ostrva, kako je dve godine radio kao Bilićev asistent u Vest Hemu. Uklapa se u profil trenera kojeg Pevci traže, ali još uvek nije poznato kakva je reakcija 38-godišnjeg Terzića na interesovanje iz glavnog grada Engleske.

Nije samo Totenhem zainteresovan, Bild takođe prenosi da Terzića prate i Kristal Palas i Njukasl. Orlovi ostaju bez trenera, Roj Hodžson je rešio da napusti Selhrst park i najverovatnije će u penziju. Svrake sa druge strane mogu biti zadovoljne radom Stiva Brusa, koji je proglašen i za najboljeg trenera lige u aprilu, ali izgleda da uprava razmišlja da okrene novi list.

Bilo kako bilo, Terzić je dobio tri zgodna udvarača, odlaskom u Englesku ne bi se zamerio upravi i navijačima Borusije, za koju je po svemu sudeći jako vezan. Čini se da bi od naredne sezone ponovo mogli da ga gledamo u Premijer ligi, ovoga puta u glavnoj ulozi.


tagovi

TotenhemKristal PalasNjukaslBorusija DortmundAjntraht FrankfurtEdin Terzić

Obaveštavaj me

Totenhem
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara