Umesto premija, predlog da se odreknu plate - igrači Intera rekli "ne"

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.05.21. | 11:41

Nerazuri uprkos skudetu pod pritiskom finansijskih problema

Šampionska kruna koju je Inter čekao deset sezona donela je veliko slavlje Nerazurima, ali je i samo ublažila probleme sa kojima se klub suočava.

Finansijski udarac koji je pandemija virusa korona zadala na globalnom nivou odrazio se i na milanski klub, te je umesto premija, igrače i stručni štab Intera dočekao predlog o smanjenju troškova. Pod pritiskom finansijskih problema predsednik Stiven Ženg je pred zaposlene izneo predlog o smanjenju plata, što je izazvalo negativnu reakciju.

Izabrane vesti

Prvi čovek kluba zamolio je sve zaposlene da prihvate mere štednje kako bi pomogli klubu da prebrodi trenutnu finansijsku krizu, a ideja koja je predočena igračima je da se uz jednomesečnog primanja odreknu i bonusa predviđenog za skudeto.

Predlog je, prema saznanjima Korijere delo Sporta odbijen od strane svih igrala od kojih je deo ljutito reagovao na zahtev. Iste novine tvrde da se ideja nije dopala ni Antoniju Konteu i direktorima Maroti i Ausiliju, te je posle neuspešne inicijative pred kineskim biznismenom zadatak da nađe bolji model finansijskog oporavka kluba i nove investitore. Stav prvog čoveka kluba izazvao je logično nezadovoljstvo, a mediji na Apeninima veruju da bi poslednja dešavanja mogla biti izvor drugih problema i bure.

Prema klupskim proračunima godišnji troškovi su od sezone 2017/18. do aktuelne porasli sa 120 na 250 miliona evra, a osim odricanja od plate mere štednje predviđaju redukovanje ostalih troškova kao i prodaju određenih igrača.


tagovi

Stiven Žang

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara