©Reuters
©Reuters

Umesto proslave titule, problemi za Barakovu Haifu: Ber Ševa preokretom prišla na četiri boda

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.23. | 22:08

Ejtan Tibi šokirao lidera u šestom minutu nadoknade - 2:1

Imali su Barak Bahar i njegov Makabi iz Haife prvu meč loptu u Ber Ševi, vodio je aktuelni šampion od 11. minuta autogolom Ejtana Tibija, ali Hapoel je uspeo da slavi posle preokreta i tri kola pre kraja priđe na četiri boda zaostatka - 2:1 (1:1).

Izjednačujući gol za domaćina postigao je Eugen Ansa već u 16. minutu, dok je erupciju oduševljenja na Toto Tarner stadionu izazvao pogodak Lukasa Bareira u šestom minutu nadoknade. Da nije bilo tog gola, pitanje odbrane šampionskog trofeja sa ekupu Baraka Bahara predstavljalo bi samo pitanje formalnosti. Ovako, Makabi iz Haife će za sedam dana biti pod velikim pritiskom, pošto mu na noge stiže najveći rival Makabi iz Tel Aviva. U svakom slučaju, akutelni šampion je još uvek veliki favorit u šampionskoj trci pošto ga u poslednja dva kola očekuju okršaji sa Makabi Netanjom i Hapoelom iz Jerusalima, gde ne bi smelo da bude nikakvog iznenađenja.

Izabrane vesti

Najveće zasluge kod vodećeg gola Makabija idu na račun Omara Ocilija, koji je pogodio Tibija prilikom udarca, a lopta prevarila Omrija Glazera. Izjednačujući pogodak Anse potpuno je promenio tok utakmice, pre svega na psihološkom planu. Džoš Koen je kiksnuo, što je krilo iz Gane iskoristilo i donelo ekspresno izjednačenje svom timu.

U nastavku meča obe ekipe su jurišale na pobedu. Kod domaćina je Patrik Klimala promašio dobar udarac sa ivice kaznenog prostora, dok je sa druge strane Tajron Šeri pogodio prečku sa 30 metara udaljenosti. Pobedonosnom pogototku Ber Ševe prethodio je odličan udarac Acilija iz slobodnog udarca i lopta koja je zakačila prečku.

Ejtan Tibi se u šestom minutu nadoknade iskupio za autogol, pošto je na pravom mestu pronašao potpuno usamljenog Bareiru kojem nije bilo teško da donese pobedu svom timu.



tagovi

Barak BaharMakabi HaifaHapoel Ber Ševa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara