Jirgen Klop i Tomas Tuhel (©Reuters, ©Shutterstock)
Jirgen Klop i Tomas Tuhel (©Reuters, ©Shutterstock)

Umesto za titulu, giganti u paničnoj borbi za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.03.21. | 12:00

Liverpul i Čelsi razočarali ove sezone. Tuhel bez poraza na klupi Plavaca. Brazilac Alison se vraća na gol Redsa

Od Liverpula i Čelsija se mnogo više očekivalo ove sezone u Premijer ligi. Mančester Siti seje strah u šampionatu, na pragu je da vrati krunu na Etihad posle godine pauze. Redsi su prošle sezone bili dominantni, osvojili titulu posle 30 godina. Plavci su uložili 250.000.000 evra proteklog leta u pojačanja, ali ni to nije bilo dovoljno, Ceh je platila legenda kluba Frenk Lampard, a Tomas Tuhel pokušava da spasi sezonu makar četvrtim mestom i plasmanom u Ligu šampiona. Oba tima igraju dobro u evropskoj eliti i blizu su četvtfinala posle pobeda u gostima protiv Lajpciga, odnosno madridskog Atletika.

Spektal je večeras (21.15) na Enfildu, stiže probuđeni Čelsi u derbiju 29. kola. Oba tima su se oporavila od šokantnih posrtanja ove sezone. Šampion je prošle nedelje u Šefildu dobio fenjeraša Junajteda (2:0) i prekinuo crni niz od četiri poraza u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Tuhel na devet mečeva na klupi Čelsija nije poražen. Gradski rival Vest Hem na željenoj četvrtoj poziciji beži samo bod. Plavci su prekinuli pobednički niz. Prethodna dva meča su odigrali nerešeno. Za vikend na Stamford Bridžu odoleo je Mančester Junajted (0:0) u meču koji je razočarao sve na Ostrvu.

Biće ovo duel nemačkih stručnjaka koji imaju mnogo toga zajedničkog. Obojica su trenerski procvetali u Majncu. Tuhel je zamenio Klopa na klupi Borusije iz Dortmunda. Sada će prvi put da odmere snage jedan protiv drugog u Premijer ligi.

21.15: (2,35) Liverpul (3,35) Čelsi (3,05)

Izabranici Jirgena Klopa igraju loše, a razlog su i brojne povrede koje su desetkovale tim sa Enfilda. Dobra vest za domaćina je da se u tim vraća golman Alison Beker. Njemu je otac poginuo prošle nedelje. Propustio je duel sa Šefild Junajtedom u nedelju, ali se sada vraća u tim. Na teren će opet i iskusni Fabinjo.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE LIVERPUL DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA JE 3,80, A DA ĆE ČELSI JE 7,00.

Prve minute posle tromesečne pauze mogao bi da dobije i Portugalac Diogo Žota. On je bio sjajan na početku sezone, posle dolaska na Enfild iz Vulverhemptona. Povredio se, za vikend je bio i bolestan, a sada bi konačno mogao da bude u konkurenciji za tim Liverpula. Izvesno je da neće biti u prvoj postavi. Van stroja ostaju Džo Gomez, Džordan Henderson, Virdžil van Dajk i Džoel Matip.

Jirgen Klop i Alison Beker (©Reuters)Jirgen Klop i Alison Beker (©Reuters)

Brazilski štoper Tijago Silva i dalje ne može da igra za Čelsi zbog povrede zadnje lože. Kalum Hadson Odoi je rovit, ali će biti u u konkurenciji za tim. Neizvestan je napadač Tami Abraham koga muči zglob. Čelsi igra neefikasno u poslednje vreme. Veteran Olivije Žiru je sada prvi izbor Tuhela. Nemci Timo Verner i Kai Haverc su na klupi, nisu opravdali velika ulaganja proteklog leta.

Poslednjih godina, Liverpul lako izlazi na kraj sa Čelsijem. Dobio je prethodna četiri duela protiv Plavaca u prvenstvu, uz gol-razliku 11:4. Redsi bi mogli da budu prvi tim posle Blekberna (između februara 1993. i maja 1996. godine) koji je pet puta u nizu dobio Čelsi.

Zanimljivo, ove sezone Liverpulovi rivali su postigli čak tri autogola, najviše u Premijer ligi. Pre šest sezona su Redsi imali četiri “poklon” pogotka.

Čelsi je bez poraza od 19. januara kada je poklekao u Lesteru (0:2). Prošle sezone gledali smo goleadu na Enfildu. Bilo je 5:3 za Liverpul u finišu šampionata. Redsi nisu poraženi na svom terenu od Plavaca na poslednjih pet prvenstvenih utakmica (dva poraza i tri remija). Tim iz Londona je poslednji put pobedio u Liverpulu u Premijer ligi 8. novembra 2014. godine. Slavio je i pre dve i po godine u šesnaestini finala Liga kupa sa 2:1.

PREMIJER LIGA - 29. KOLO

Utorak

Mančester Siti - Vulverhempton 4:1 (1:0)

/Dendonker 15ag, Žesus 80, 90+3, Marez 90 - Koudi 61/

Sreda

Barnli - Lester 1:1 (1:1)

/Vidra 4 - Iheanačo 34/

Šefild Junajted - Aston Vila 1:0 (1:0)

/Mekgoldrik 30/

Kristal Palas - Mančester Junajted 0:0

Četvrtak

19.00: (3,90) Fulam (3,40) Totenhem (2,00)

19.00: (3,80) VBA (3,45) Everton (2,05)

21.15: (2,35) Liverpul (3,35) Čelsi (3,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulČelsiPremijer liga

Obaveštavaj me

Liverpul
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara