Đuričić (© Star sport)
Đuričić (© Star sport)

Đumijeva šesta vezana pobeda na klupi Napretka vredna opstanka: Zaslužili smo zbog kulturnog ponašanja

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.05.21. | 20:10

Filip Dujmović odbranio penal Milanu Makariću, ali špic Radnika sa dva gola maltene osigurao status najboljeg strelca Superlige, remi u Ivanjici

Izuzetno neefikasni bili su superligaški na otvaranju 35. kola. Možda razumljivo, jer „pola lige“ strepi za opstanak, mnogima je strah vezao noge, pa je na šest utakmica viđeno tek sedam golova. Kao da je svima važnije bilo da ne izgube, nego da pobede.

Baš tako se završilo u Ivanijici, gde je u direktnom sudaru ekipa koje strahuju za status meč Javora i novosadskog Proletera završen 1:1, uz po gol nekadašnjih članova Partizana.

Izabrane vesti

Ivanjičane je do prednosti sredinom prvog dela doveo mladi napadač Andrej Ilić. Član „klase 2000“ nikad nije dobio priliku u Humskoj, ali u završnici prvenstva je izrastao u jednog od aduta ekipe Igora Bondžulića. U prethodne dve runde pogađao je mreže Mačve i Spartaka, kraj Moravice prvi promenio stanje na semaforu (ukupno deveti precizan hitac u sezoni), ali je početkom drugog dela meč u ravnotežu vratio Filip Knežević. Nekadašnji krilni vezista crno-belih iskoristio je lošu procenu golmana Đorđa Lazovića i poravnao rezultat. Čak je tim Sekule Rašiovana u nastavku postigao gol za preokret preko Milana Mirosavljeva, ali ga je sudija Milanović poništio zbog ofsajda.

Ako je u Ivanjici bilo napeto, a u Surdulici beše zanimljivo. Pre svega zahvaljujući Milanu Makariću. Špic Radnika je na meču sa Spartakom pucao dva penala, ali je u pobedi ekipe Slavoljuba Đorđevića iskoristio samo jedan. Najpre je posle prekršaja Milana Marčića pokušao „panekom“ da pogodi cilj, samo da bi Filip Dujmović pokazao kakav je specijalista za kroćenje udaraca sa 11 metara, pošto je hvatanjem „žive lopte“ odbranio četvrti put od sedam koliko su mu pucali u ovoj takmičarskoj godini.

Čak je pred kraj susreta – posle faula Japanca Šimure nad Zoranom Danoskim (iznudio i prvi kazneni udarac) – pogodio stranu. Ne i sprečio Makarića da 24. prvenstvenim golom poveća vođstvo na listi strelaca. U nadoknadi je Makarić poentirao još jednom, iz kontre, maltene obezbedio Zlatnu kopačku Superlige, pošto posle odlaska Takume Asana (18) prvom pratiocu Milanu Bojoviću (17) beži osam koraka.

Tim pre što Bojovićkao najbolji strelac Superlige svih vremena – nije bio precizan protiv Voždovca, već je Mladost do minimalne pobede doveo Milana Šatara reakcijom glavom na ubacivanje Vladimira Radivojevića.

Šanse da se spase povećao je Novi Pazar očekivanom pobedom nad već otpisanom OFK Bačkom, devetim golom Almira Aganspahića (na asistenciju Abdualaja Sisea), dok je Napredak upisao šesti vezani trijumf tako što je u nadoknadio oborio na pleća Čukarički, pogotkom rezerviste Lazara Miloševa.

Ova pobeda 99 odsto znači opstanak. Portrebna nam je još jedna pobeda kući, protiv Mladosti, a na strani šta uradimo“, rekao je posle meča Milan Đumi Đuričić, uz osvrt da ga je neko od gostujućih igrača vređao tokom utakmice, na šta je reagovao rečenicom „ja u karijeri ovo nisam doživeo“. „Ja sam najpre pedagod, a u životu se neke stvari zaslužuju. Mi smo zbog kulturnog ponašanja zaslužil pobedu“.

SUPERLIGA - 35. KOLO

Utorak

OFK Bačka – Novi Pazar 0:1 (0:1)

/Aganspahić 7/

Javor – Proleter 1:1 (1:0)

/Ilić 21 – Knežević 51/

Mladost Lučani – Voždovac 1:0 (1:0)

/Šatara 45+1/

Napredak – Čukarički 1:0 (0:0)

/Milošev 90+1/

Radnik – Spartak Ždrepčeva krv 2:0 (0:0)

/Makarić 85 pen, 90+6/

Sreda

16.00: (1,60) Inđija (3,80) Mačva (6,00)

16.00: (1,25) Partizan (6,50) TSC (10,0)

16.00: (1,73) Vojvodina (3,60) Radnički (5,10)

16.00: (7,25) Zlatibor (4,00) Metalac (1,50)

18.05: (7,75) Rad (6,00) Crvena zvezda (1,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Filip KneževićMilan MakarićAndrej IlićMilan Đuričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara