Fudbaleri Zrinjskog (©hskzrinjski.ba)
Fudbaleri Zrinjskog (©hskzrinjski.ba)

Umornim Mostarcima u mislima LASK, Rendulić “meša” karte protiv Zvijezde

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.08.23. | 13:30

Premijer liga Bosna i Hercegovina: Šampion danas (19.45) ima zicer na svom terenu protiv debitanta u ligi, ekipe iz Ugljevika

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine polako se zahuktava takmičenje i tabela polako, ali sigurno, dobija obrise. Istina, i dalje ima mnogo odloženih utakmica koje će biti odigrane naknadno, ali već se otprilike vidi ko će voditi borbu za titulu, a ko za opstanak. U okviru 5. kola domaćini su bili raspoloženi, pa su u sve tri dosadašnje utakmice trijumfovale. Ta praksa bi mogla da se nastavi budući da su Zrinjski i Široki Brijeg favoriti protiv novajlija u ligi.

Izabrane vesti

Kao i prethodne dve godine, Zrinjski deluje kao druga dimenzija u odnosu na sve ostale klubove. To pokazuju i po tome što je uspeo da osigura evropsku jesen i grupnu fazu. Pre tri dana imao je teško gostovanje kod austrijskog LASK-a i uspeo da ostvari odličan rezultat. Istina, poraženi su 2:1, ali bi im minimalan trijumf u revanšu doneo šansu za grupnu fazu Lige Evrope. Bilo kako bilo, Mostarci se moraju koncentrisati i na domaće takmičenje, gde su do sada odigrali samo jedan meč.

Upisan je trijumf nad Goškom (3:1), i tako na najbolji način otvorena sezona u kojoj Plemići imaju ogromne ambicije. Brane titulu i u Ligi i u Kupu. Ono što Zrinjskom ide na ruku pred revanš sa LASK-om, jeste što gostuje ekipa koja je do sada ostavila najslabiji utisak. Novajlija u ligi je upisao jedan trijumf i tri poraza, a pride je primio čak 11 golova. S obzirom da trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić ima širok roster igrača na raspolaganju, imaće dovoljno komfora da odmori ključne fudbalere za pomenuti revanš sa austrijskim timom, a da pritom i dalje ima ogromne šanse za pobedu.

19.45: (1,25) Zrinjski (5,50) Zvijezda (10,0)

Budući da je cilj Plemića odbrana titule, treba očekivati da tu ulogu favorita i opravdaju te da dođu do sigurne pobede kojom bi se vinuli ka vrhu tabele. Sudeći po početku sezone Zvijezda deluje kao da je zalutala u društvo najboljih. Tri ubedljiva poraza, te jedan minimalan trijumf ne nagoveštava uspešnu sezonu, ali i dalje ima dovoljno vremena da se stvari poprave. Moguće, ali je teško očekivati da stvari krenu na bolje u večerašnjem duelu, protiv daleko kvalitetnijeg protivnika.

ŠIROKI BRIJEG - GOŠK (19.30)

Nekoliko godina bez Evrope dovele su Široki Brijeg do toga da neke stvari dodatno unaprede. Pre svega, reagovali su po pitanju struke, pa je na klupu doveden perspektivni hrvatski stručnjak Marijan Budimir. Već je pokazao da je unapredio ekipu, jer Široki nakon tri kola ima sedam bodova. Na drugom je mestu, ali sa utakmicom manje u odnosu na Igman, pa bi sa večerašnja tri boda, tim sa Pecare zaposeo na čelo tabele. S obzirom na energiju koju su prikazali do sada, sve osim pobede bilo bi iznenađenje jer je samopouzdanje i optimizam na visokom nivou.

Gošk je ušao u Premijer ligu kao i Zvijezda, ali za razliku od tima iz Ugljevika, nešto bolje je ušao u takmičenje i do sada osvojili četiri boda. Osim pobede nad Zvijezdom, otkinuo je bod Veležu i može da bude zadovoljan startom šampionata. Teško bi bilo očekivati da mogu večeras nešto da urade, ali i da ostanu poraženi neće biti toliko nezadovoljni, jer će njihov cilj biti tražiti bodove protiv direktnih konkurenata za opstanak.

----------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

----------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 5. KOLO

Petak

Borac Banjaluka – Sloga Doboj 5:0 (1:0)

/Makarić 35, Čelić 49, Ficović 64, Vranješ 84, Lukić 86/

Subota

Igman Konjic – Posušje 2:1 (2:0)

/Kristo 11ag, Vrgoc 44ag – Maglica 56/

Željezničar – Tuzla Siti 3:1 (1:0)

/Nikić 3ag, Mekić 50, Krpić 86 – Mašović 69/

Nedelja

19.30: (1,50) Široki Brijeg (3,90) GOŠK Gabela (6,25)

19.45: (1,25) Zrinjski (5,50) Zvijezda (10,0)

Ponedeljak

21.00: (1,80) Sarajevo (3,45) Velež (4,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiHBiH 1ZrinjskiZvijezda 09Premijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara