Emilijano Martinez (© Reuters)
Emilijano Martinez (© Reuters)

Unaj Emeri se predomislio: Emi Martinez je naš prvi golman

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 17:01

Argentinac čeka prvi meč na klupskom nivou posle osvajanje Mundijala

Vratio se Emilijano Martinez u Englesku, stavio na raspolaganje Unaju Emeriju, nije branio protiv Totenhema, ali španski stručnjak nema dilemu: prvak sveta će u nastavku sezone biti prvi izbor među stativama Aston Vile.

Mada je posle završetka Mundijala u Kataru kritikovao ponašanje argentinskog golmana, a čak se pominjalo da će s njim razgovarati i upozoriti ga da ne pravi gluposti kao u Dohi, Emeri je očigledno rešen da bivšem članu Arsenala pruži šansu da i na klupskom nivou zablista kao na reprezentativnom.

Izabrane vesti

Od nagoveštaja da bi čak klzub mogao da ga proda neće biti ništa. Jer...

Emi je veoma važan za Vilu. On je naš prvi golman. Robin Olsen zna status, pozitivno reaguje na sve što mu se kaže, takva je osoba. Bio nam je potreban za susret kakav smo igrali u nedelju u Londonu, zadovoljni smo njegovim izdanjem, a i za Šveđanina je korisno što je sačuvao mrežu netaknutom“, pojasnio je Unaj Emeri, koji je sa Martinezom sarađivao i u Arsenalu, ali tad 30-godišnji golman nije branio, već je prosleđivan na pozajmice.

Martinez je u poslednjem premijerligaškom kolu bio rezervista, pošto je takav dogovor sklopljen, pošto je tek u petak završio odmor posle Prvenstva sveta.

Plan je bio da brani Olsen. Prvo, želeli smo da se Martinez još malo odmori posle Mundijala, ali i da Robin stekne dodatno samopouzdanje. Ispostavilo se kao dobra odluka. Zaslužio je Robin pohvale posle gostovanja Totenhemu. Stvarno je branio izvanredno. Emi će trenirati narednih dana i tako se približiri timu potrebnom da brani takmičarske utakmice“, dodao je doskorašnji strateg Viljareala.

Prvu narednu priliku da brani Emilijano Martinez će imati u sredu u susretu sa Vulverhemptonom.


tagovi

Emilijano MartinezUnaj EmeriAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara