©Reuters
©Reuters

Union ne gubi od Genta, ali za titulu su potrebne pobede

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.04.23. | 23:03

Gosti na neugodnom gostovanju ispustili trijumf u završnici susreta (1:1)

Eliminacija iz kupa i februarska kriza u prvenstvu daleka su prošlost za Rojal Union koji je u prethodnim nedeljama paralelno sa serijom pobeda na domaćoj sceni eliminisao i Union Berlin u osmini finala Lige Evrope, međutim večeras je jedan od glavnih pretendenata za krunu u Belgiji morao da se zadovolji samo bodom. Golom iz jedanaesterca u 80. minutu Gent je uspeo da otkine bod gostu i tako mu se osveti za niz packi u prethodne dve sezone.

Iako domaćin ni u petom međusobnom susretu u nizu nije uspeo da pronađe recept za pobedu nad Unionom, večeras je odneo slađi bod i ozbiljno pomrsio šampionsku računicu rivala (1:1).

Izabrane vesti

Na krilima četiri vezane pobede u prvenstvu tim iz Brisela stigao je na megdan ekipi koja u prethodna četiri međusobna duela nije uspela da postigne ni gol, a da im leži večerašnji protivnik gosti su demonstrirali već u prvom napadu preko Lazarea Amanija. Fudbaler iz Obale Slonovače dočekao je loptu na ivici peterca posle prodora Bonifejsa po levom boku i režirao idealan početak susreta iz perspektive Uniona.

Strelac vodećeg gola i junak trijumfa nad Union Berlinom pokazao je tako da je u usponu forme, ali i da mu Gent predstavlja posebnu inspiraciju imajući u vidu da je u januarskom susretu u okviru kupa sa dva gola potpisao ubedljivo slavlje (4:0).

Rano voiđstvo nije zadovoljilo apetite razigraih gostiju koji su pokušali da inicijativu pretoče u veću prednost, a pošto im to nije pošlo od ruke domaćin je iskoristio priliku da se konsoliduje i u drugom poluvremenu se pokaže u znatno boljem svetlu.

Motivisani da se revanširaju ekipi koja oih je savladala u tri od prethodna četiri susreta fudbaleri Genta su u drugom poluvremenu preuzeli inicijativu koja je u 80. minutu rezultirala padom koncentracije rivala i penalom, a najstrožu kaznu u gol vredan remija pretočio je Hugo Kujpers. Belgijski napadač golom sa bele tačke se upisao u strelce na četvrtoj uzastopnoj utakmici i najzad pronašao put do mreže Uniona, obezbedivši svom timu slađi bod.

Večerašnjim remijem Gent je zadržao četvrto mesto ispred Klub Briža koji je uspeo da potpuno istopi zaostatak, istovremeno je domaćin i pružio priliku Genku da se eventualnom pobedom nad Standardom sutra odvoji na plus pet u odnosu na Rojal Union.

Sa druge strane, gosti su još jednom pokazali da ukoliko im šampionska kruna isklizne iz ruku i ove sezone biće to zbog bodova prosutih na strani s obzirom na to da su na poslednjih pet prvenstvenih susreta van svog stadiona osvojili osam bodova.

BELGIJA 1 - 32. KOLO

Petak

Klub Briž - Seren 2:0 (0:0)

/Đutgla 56, Nusa 90/

Subota

Kortrajk - Epen 0:0

Leven - Mehelen 4:1 (2:0)

/De Nore 4, Opoku 39, Mertens 56, Al Tamari 60 - Hiremans 89/

Šarlroa - Varegem 3:2 (0:1)

/Bajo 66, Mbenza 73, Mark 90+6 - Ndur 27, Fadera 80/

Gent - Union Sen Žiloaz 1:1 (0:1)

/Kujpers 80p - Lazare Amani 1/

Nedelja

13.30: (1,70) Anderleht (3,60) Vesterlo (5,30)

16.00: (1,70) Antverpen (3,60) Serkl Briž (5,30)

18.30: (2,60) Standard (3,25) Genk (2,55)

19.15: (2,30) Sint Trojden (3,35) Ostende (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Belgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara