©Reuters
©Reuters

Union prati Genk u stopu: Šampionska borba u Belgiji staje u nedelju dana i dve utakmice

Vreme čitanja: 1min | sub. 06.05.23. | 20:56

Branilac titule lak plen za goste iz Sen Žiloaza (2:1), Vanaken ublažio poraz

Šampionska trika u Belgiji svešće se na dva duela u sedam dana i direktne okršaje između Uniona i Genka, potvrdio je to tim iz Sen Žiloaza savladavši prilično rutinski Klub Briž u gostima (2:1).

Pogocima u završnici prvog i početkom drugog poluvremena gosti su uspeli da otklone većinu dilema i nagoveste prvu pobedu nad večerašnjim rivalom u međusobnim susretima. Mrežu Briža načeo je nigerijac Viktor Bonifejs golom u 41. minutu pretočivši kontru uniona u gol. Ovosezonsko pojačanje iz Bode Glimta sjajno je reagovalo na dugu loptu Van der Hejdena i udarcem sa ivice šesnaesterca uputio neodbranjiv udarac.

Izabrane vesti

Prednost stečena neposredno pred odlazak na odmor predstavljala je idealni scenario za Union koji je u prvom minutu nastavka golom Lazarea Amanija udvostručio prednost, a dva gola razlike bila su na snazi do sudijske nadoknade i pogotka Vanakena koji je uspeo samo da ublaži poraz branioca titule.

Pobedom, 24. ove sezone u prvenstvu, Union se izjednačio po broju bodova sa Genkom koji sutra gostiuje Antverpenu, a bez obzira na ishod tog meča očigledno je da će pitanje novog šampiona belgije razrešiti naredna dva kola u kojima će u samo nedelju dana Union i Genk dva puta odmeriti snage.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 2. KOLO

Subota

Klub Briž - Union Sen Žiloaz 1:2 (0:1)

/Vanaken 90+3 - Bonifejs 41, Lazare Amani 46/

Nedelja

18.30: Antverpen - Genk



tagovi

BelgijaUnion Sen ŽiloazKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara