Deniz Undav (©Youtube/infos_btsv)
Deniz Undav (©Youtube/infos_btsv)

Union se utešio pobedom u briselskom derbiju i od Anderlehta napravio redovnu mušteriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.05.22. | 20:56

Susret bez većeg takmičarskog značaja okončan pobedom senzacije iz Sen Žila

Fudbaleri Uniona nisu izdržali. Povratnik u elitni rang belgijskog fudbala pisao je bajku čitave sezone, ali ostao bez "hepi enda". Titulu je odbranio Briž, a klub iz briselske opštine Sen Žil na kraju može da bude prezadovoljan. Poseban šmek sezoni na izmaku dao je četvrtom uzastopnom pobedom nad gradskim rivalom Anderlehtom - 2:0 (1:0).

Vratio se Union u najviši rang posle 48 godina. Nekadašnji šampion je igrao fantastično čitave sezone, a to je najbolje na svojoj koži osetio velikan iz komšiluka. Za sjajne partije i ofanzivan pristup na svakom meču nije nagrađen titulom, ali tokom leta će se boriti za Ligu šampiona (treće kolo kvalifikacija). Andrleht ide u Ligu konferencije, to je bilo poznato i pre ovog kola, pa četa Vensana Kompanija nije bila dovoljno motivisana da prekine seriju poraza u gradskom derbiju.

Izabrane vesti

Na Loto Parku gosti su poveli već u drugom minutu. Strelac je bio sjajni Japanac Kaoru Mitoma koji je svojevremeno bio nuđen i Crvenoj zvezdi. Brajtonov Japanac koji je igrao na pozajmici u Unionu postigao je osmi pogodak u sezoni (ima i četiri asistencije).

Gosti su prepustili loptu rivalu, odlično se branili i bili prilično opasni iz kontri. Na kraju su poluvreme okončali sa loptom u nogama svega 35 odsto vremena, ali i tri šuta više (7:4).

U drugom poluvremenu izjednačena borba, a onda je put ka pobedi gostiju trasirao igrač kojeg ćemo naredne sezone gledati u Premijer ligi. Deniz Undav je ostao sam na ivici kaznenog prostora rivala u 50. minutu, prvi udarac mu je bio izblokiran, ali je pokupio odbitak i postigao 26. gol u belgijskoj ligi ove sezone. Najbolji strelac takmičenja ima i 13 asistencija, a sledeće sezone ćemo ga gledati u dresu Brajtona koji ga je u januaru otkupio za 7.000.000 evra.

Sve je postalo jasno u 87. minutu kada je fudbaler Anderlehta Majkl Muriljo zaradio direktan crveni karton.

BELGIJA 1 (PLEJ-OF) – 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Antverpen - Klub Briž 1:3 (1:0)

/Frej 19 - Vanaken 49p, Hendri 64, Adamjan 66/

Anderleht - Union 0:2 (0:1)

/Mitoma 2, Undav 50/



tagovi

Union Sen ŽiloazAnderlehtVensan KompaniDeniz Undav

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara