Stadion Uniona (©youtube/Royale Union Saint-Gilloise)
Stadion Uniona (©youtube/Royale Union Saint-Gilloise)

Union seje strah: Sedmica Ostendeu opomena za Leven

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 11:42

Belgija 1: Klub iz Brisela prkosi svim prognozama i ne da prvo mesto

Šokantni lider Župiler Pro lige iz sedmice u sedmicu nastavlja da iznenađuje. Union je nepogrešiv u proteklom periodu, niže uspehe i seje strah. Večeras na svom terenu dočekuje Leven u sklopu 16. runde šampionata (20.45).

Novajlija iz glavnog grada je pred start sezone bio jedan od autsajdera najvišeg belgijskog takmičenja. Situacija se toliko promenila, da je trenutno na papiru drugi najveći favorit za osvajanje titule. Sen Žiluaz je u velikoj formi i na kontu ima 34 boda, sakupljena posle 40 datih i 14 primljenih pogodaka.

Izabrane vesti

20.45: (1,38) Union (5,00) Leven (7,75)

Unionisti imaju najbolji napad u ligi do sada, pošto su Mehelen i Šarlroa postigli 27 golova. Union je značajno popravio ofanzivnu statistiku u prošlom kolu, kada je na strani deklasirao Ostende sa čak 7:1. Momci Felisa Macua su se pohvalili velikom efikasnošću, jer je osam udaraca bilo dovoljno za sedam pogodaka. Deniz Undav, 25-godišnji nemački napadač, postigao je četiri gola na toj utakmici. Igrač, koji je u prošlosti igrao samo u nižim nemačkim takmičenjima, u tekućoj ligaškoj sezoni ima 14 golova uz svoje ime i trenutno je najbolji strelac takmičenja.

S druge strane je Leven, koji trenutno nije u najboljem stanju. Nalazi se na 14. mestu, sa 17 bodova i gol-razlikom 19:25, ali je samo jednom poražen u poslednjih osam prvenstvenih duela.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

Međutim, taj neuspeh je usledio u prethodnom meču, kada je Leven iznenađujuće kapitulirao kod kuće od Serena (1:3). Podbacili su tad igrači Marka Brisa, dok je nekoliko poslednjih rezultata davalo nadu da ni izlazak na evrospku pozornicu nije daleko.

Domaći tim je izuzetno efikasan na svom terenu. U protekla dva meča postigao je ukupno osam golova, primivši samo dva.


tagovi

Župiler Pro ligaBelgija 1Union Sen ŽiloazLeven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara