©Reuters
©Reuters

Unionovom posrtanju ne nazire se kraj, preskočio ga i Klub Briž!

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 20:48

Plavo-crni slavili u direktnom okršaju i preuzeli drugu poziciju u plej-ofu

Pre godinu dana Župile liga donela nam je jednu od najuzbudljivijih šampionskih trka u istoriji fudbala tokom koje su se tri tima borila za titulu do poslednjeg minuta. Kako stvari stoje, neće nas Belgijanci razočarati ni ove sezone, jer na šest rundi do kraja četiri tima ne kriju ambiciju da žele tron!

Od nedavno se u trku uključio i Klub Briž, koji je u derbiju četvrtog kola plej-ofa usred Brisela slavio protiv Union Sen Žiloaza - 2:1 (0:0).

Izabrane vesti

Krajem ligaškog dela šampionata titula je bila puki san za Klub Briž, budući da je zaostajao za tadašnjim liderom Unionom 19 bodova, međutim, podelom istih po ulasku u plej-of kao i usponom forme, plavo-beli su za samo tri nedelje istopili zaostatak, a zahvaljujući večerašnjem trijumfu preskočili tim iz prestonice na tabeli, bacivši ga na treću poziciju!

Trijumf nad Unionom bio je treći uzastopni za polufinalistu Lige konferencije u šampionatu, dok je ekipa Aleksandera Blesina bez osvojenog boda od početka plej-ofa... Da će tako biti i večeras dalo se naslutiti u 52. minutu kada je Briž došao do vođstva. I to na bizaran način, tako što je Ugo Vetlesen uspeo da izblokira ispucavanje golmana domaćeg tima Antonija Morisa i loptu ubaci u mrežu.

Prednost gostiju duplirao je Bjorn Mejer pogotkom posle kornera u 74. minutu, a gosti su do kraja uspeli samo da ublaže poraz preko Kamerona Puertasa osam minuta kasnije...


BELGIJA 1 (PLEJ-OF) – 4. KOLO

Subota

Genk - Anderleht 2:1 (0:0)

/Arokodare 14, Zećiri 90+1pen - Drejer 75/

Nedelja

Serkl Briž - Antverpen 0:1 (0:0)

/Edžuke 66/

Union Sen Žiloaz - Klub Briž 1:2 (0:0)

/Puertas 82 - Vetlesen 52, Mejer 74/




tagovi

Klub BrižUnion Sen ŽiloazŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara