Upamekano (© Reuters)
Upamekano (© Reuters)

Upamekano pritisnuo dugme za samouništenje: Novine ga grde, Tuhel hvali, a Haman krivi Zomera

Vreme čitanja: 4min | sre. 12.04.23. | 15:37

Zanimljiva opservacija Karagera, direktor Kan se već okrenuo Bundesligi

Mančester Siti je preuzeo apsolutnu kontrolu u četvrtfinalnom meču Lige šampiona i ubedljivo savladao (3:0) Bajern Minhen. Zapelo je u igri Bavaraca i traži se razlog loše partije.

Nemački mediji uveravaju da trenera Tomasa Tuhela ne bi trebalo kriviti, jer je tek nedavno seo na klupi Bavaraca, niti je selektirao ovu ekipu, a logično da još nije uspeo da uspostavi način rada. Mada, navijači i deo stručne javnosti, pa i sam trener, odgovornost prebacuje na pleća Daja Upamekana.

Izabrane vesti

Razlog što je Upamekano centralna figura jesu amaterske greške, kojima je pomogao Građanima da dođe do velike prednosti pred revanš u sredu. U prvom poluvremenu, uspevao je Francuz da drži kontinuitet dobre igre, dok je u nastavku izgledao očajno. Bespotrebno komplikovanje u odbrani, zakasnele reackije, slanje poprečnih lopti, a najveći kiks napravio je kad je „prodao“ loptu Džeku Grilišu, što je za posledicu imalo pogodak Bernarda Silve.

Utakmica za zaborav Upamekana, mada ga njegov trener hrabri.

I dalje je mlad, nastaviće da greši. U ovakvom meču, protiv tima kao što je Mančester Siti, moramo da igramo bez individualnih grešaka. Posebno ako želimo da ostvarimo dobar rezultat. Nažalost, nismo to uradili, ali nismo ni ljuti na Upamekana. Grešio je previše. U dve ili tri situacije mu je nedostajalo koncentracije, odluke su mu bile rizične. To ne bi smelo da se dešava na ovom nivou, posebno ne na tom delu terena. Naučiće Dajo iz ovoga. Drugi gol nam je uništio samopouzdanje“, konstovao je Tuhel.

Nisu Upamekana štedeli ni Bild, a ni Lekip u obrazloženju igre Francuza, s obzirom da su ga ocenili najmanjim mogućim ocenama. Surovost Lekipa pokazuje i činjenica da je Upamekano imao manju ocenu (2) od trenera Bavaraca, Tuhela (3, uz napomenu da taj list vrednuje od jedan od deset). Koliko je Dajo bio loš pokazuje činjenica da su ga sunarodnici proglasili tragičarem meča. I Bild je bio surov, s tom razlikom što Nemci ocenuju unazad (petica najmanja, jedinici najveća) i „zalepili“ su mu pet.

Individualne greške ne bi smele da se dešavaju, ali su se dogodile“, između redova zamerio je Upamekanu i Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bajerna, dok nekadašnji defanzivac Liverpula, Džejmi Karager, možda i zbog toga što je ostavio dubok trag na Enfildu, favorizuje sadašnjeg člana engleske ekipe. „Upamekano igra za reprezentaciju Francuske pre Ibrahime Konatea“.

Ocene LekipaOcene Lekipa

Otkako je stigao leta 2021, bivši štoper Lajpciga je često bio jedan od najpouzdanijih igrača u Bajernu, ali ovakve utakmice definitivno ostavljaju fleku. Uprkos lošoj partiji, kapiten Džošua Kimih stao je odbranu saigrača.

„Gorak ukus u ustima za Upamekana. Ima dobre kvalitete, verujemo u njega i njegove sposobnosti“, bio je kratak Nemac.

Za razliku od većine navijača, bivši fudbaler Bajerna, Ditmar Haman, smatra da nije Francuz jedini krivac za debakl (prvi poraz ove sezone u Ligi šampiona i prvi put tri primljena gola u takmičenju od duela sa PSŽ-om, aprila 2021), već da je loša partija golmana Jana Zomera bila jedan od razloga ovakvog poraza.

„Kada nisi siguran u svog defanzivca, onda moraš imati golmana koji će tu rupu popuniti. Mislio sam da će Zomer takvu ulogu moći da iznese, ali moraću da razmislim. Ne verujem da će Jan biti opcija među stativama sledeće sezone, branio je previše bitnih utakmica i nisam zadovoljan“, rekao je Haman, možda i pod utiskom meča sa PSŽ-om kad je švajcarski golman izgubio loptu u svom šesnaestercu, a spasao ga Matijs De Liht, da bi slično reagovao protiv Sitija.

Ovo je tek treći put od početka 21. veka da Bajern čeka revanš eliminacione utakmice Lige šampiona sa zadatkom da nadoknadi makar tri gola zaostatka. U prethodna dva pokušaja rival mu je bila Barselona i nije uspeo. Najpre 2009. kad je Nou Kampu izgubio 0:4, a na svom terenu odigrao samo 1:1, da bi 2015. u Kataloniji izgubio koliko i u utorak veče od Sitija, na Alijanc areni dobio 3:2, samo što to nije bilo dovoljno.

I pitanje je da li može iz trećeg pokušaja...

„Svi smo razočarani. Drugačije smo zamišljali utakmicu. Mančester Siti je možda i najbolji klub u svetu. U fudbalu je samo rezultat bitan, ali mislim da smo imali šanse. Na ovakvom nivou, protiv ovakvog tima, greške ne možemo da priuštimo. Posle 0:2 ušli smo u problem i primili treći gol“, istakao je izvršni direktor Oliver Kan, zagledan u naredne izazove. „Imamo šanse da budemo prvaci Nemačke, tako da se fokusiramo na utakmicu u subotu“.

Bajern će verovatno dobiti meč protiv Hofenhajma u domaćem prvenstvu, budući da je favorit. Naredne srede, protiv ovakvog Sitija, sa ovakvim kiksevima u odbrani, biće mu neuporedivo teže.

PIŠE: Aleksa ĐORĐEVIĆ



tagovi

Bajern MinhenDajo UpamekanoTomas Tuhel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara