"Talenti čekaju da zaigraju pod svetlima stadiona u Humskoj"
"Talenti čekaju da zaigraju pod svetlima stadiona u Humskoj"

Upoznajte petoricu dečaka koje Ivan Tomić vodi na Kipar: Za jednog pitaju velikani, drugi igra na deficitarnom mestu, a tu su i tri ofanzivca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.01.16. | 12:10

Trener crno-belih će tokom pripremnog perioda forsirati igrače iz omladinske škole

Talenti čekaju da zaigraju pod svetlima stadiona u HumskojSa izvorišta pravo među krupne ribe. Dugododišnje opredeljenje Partizana da talentima iz svoje Omladinske škole ukazuje šansu i približava ih prvom timu biće potvrđeno u ove zime. Crno-beli su odlučili da na pripreme seniorske ekipe povedu čak petoricu fudbalera iz mlađih kategorija, što je jasan signal da se novi trener Ivan Tomić drži klupskog principa koji podrazumeva promociju igrača iz sopstvenih resursa.

Pojaviće se u četvrtak na prozivci, odradiće uvodnu fazu priprema, a onda će se u avion kojim se 26. januara ekspedicija tima iz Humske 1 seli na Kipar ukrcati, između ostalih: Jovan Nišić, Veljko Birmančević, Strahinja Bošnjak, Đorđe Jovanović i Dušan Vlahović.

Izabrane vesti

Raziličita godišta, različite uloge u timu, ali jedna karakteristika im je ista.
Svi su državnim reprezentativci u svojim uzrasnim kategorijama što jasno pokazuje da je reč o kvalitetnim igračima“, kaže za MOZZART Sport Miodrag Radović, direktor omladinske škole Partizana potvrđujući vest da će pomenuta petorica odraditi pripreme sa Sašom Ilićem i društvom.

Dušan VlahovićNajviše se zna o najmlađem među njima, Dušanu Vlahoviću. Momku koji je sa samo 16 godina, prošle zime, potpisao profesionalni ugovor sa Partizanom, a koji je trebalo još letos, kod Zorana Milinkovića, da dobije šansu tokom priprema na Tari. U međuvremenu je dominirao u svojoj generaciji (2000. godište), kod trenera Milana Ristića, toliko da je privukao pažnju Anderlehta (kao i drugih velikih evropskih klubova), ali u Partizanu sa njim imaju velike planove.
Vlahović je pravi špic. Izuzetno talentovan. Iako je 2000. godište, jesenas je igrao čak za godinu dana stariju generaciju, i potvrdio kvalitet. Kao nagradu za to dobio je poziv pripremama prvog tima, što je za nas u školi velika čast“, dodao je Radović.

Direktor Partizanove akademije, koja je proizvela i talente poput Andrije Živkovića, Saše Lukića i Ivana Šaponjića, predstavio je i momke o kojima se, zasad, nije pričalo, ali koji bi u bliskoj budućnosti, takođe, mogli da privuku pažnju.
„Jovan Nišić igra na poziciji veznog igrača, često na desnoj strani, dok je Veljko Birmančević levi vezni, mada se dobro snalazi i iza dva napadača. U pitanju su omladinci, negovani trenerskom rukom Darka Teševića. Obojica su 1998. godište".

Od njih su godinu dana mlađi centarfor Đorđe Jovanović i centralni bek Strahinja Bošnjak
"Njih dvojica stasali su pod komandom Dragana Kecmana i nagovestili lepu perspektivu. Na primer, Bošnjak je i letos bio na pripremama prvog tima, a kako igra na u savremenom fudbalu deficitarnom mestu levog štopera pred njim je budućnost. Nekoliko puta tokom jeseni trenirao je sa prvim timom i igrao za Teleoptik, tako da je prekomanda među seniore logičan sled događaja“.

To, međutim, nije sve. Trend prekomande u prvi tim biće nastavljen na leto.
Zasad pomenuita petorica idu na pripreme, trener Ivan Tomić će se na licu mesta uveriti kako se ponašaju i kakav kvalitet imaju, te će u skladu sa tim zaključcima odlučiti da li se neko od njih vraća u svoju generaciju, Teleoptik ili ostaje u Partizanu. Ovo ne zanči da drugi momci iz škole nisu talentovani. Naprotiv, ima u njim i te kako kvaliteta, međutim, moraju da sačekaju svoj red i sigurno će im se u jednom trenutku šansa ukazati. Neke od njih valja čekati“, zaključio je Miodrag Mića Radović.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Veljko BirmančevićSuperligaStrahinja BošnjakSrbijaFK PartizanMiodrag RadovićJovan NišićIvan TomićĐorđe JovanovićDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara