Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Urakan izlaz iz krize traži protiv Rosarija

Vreme čitanja: 4min | pon. 20.03.23. | 23:05

Meč 8. kola argentinske Primere na programu je u noći između ponedeljka i utorka, od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu

Sa samo jednim bodom koji ih razdvaja u trenutnom plasmanu na tabeli argentinske elitne divizije, Urakan i Rosario Sentral u noći između ponedeljka i utorka (01:00) ulaze u direktan okršaj. Njuhov duel je deo 8. kola argentinske Primere, a mesto poprišta biće stadion "Tomas Adolfo Duku", poznatiji kao El Plasio u Parke Patrisiosu, jednom od centralnih delova Buenos Ajresu.

Sezona je počela veoma dobro za Urakan, bez poraza je tokom prvih devet utakmica u svim takmičenjima. U tom period obezbeđena je druga faza u Kupu Argentine. Ipak, tim Dijega Dabovea morao je da se oprostio od Kopa Libertadores, gde je eliminisan u poslednjoj fazi kvalifikacija. Ovaj mučan period za Globito počeo je porazom od Estudijantesa u 7. kolu argentinskog šampionata, kada je poražen na gostovanju u La Plati rezultatom 2:1 i sa učinkom daleko ispod očekivanja.

Izabrane vesti

I dalje bez mogućnosti da računa na Sezara Ibanjeza, koji se oporavlja od povrede, Urakan će ostati za ovaj duel ostati i bez stamenog defanzivca Gastona Saura, koji je u prošlom kolu dobio crveni karton i zbog kojeg je pod automatskom suspenzijom za ovo kolo. Čak i pored određenih izostanaka u igračkom kadru, El Globo se kotira sa izvesnim favorizovanjem uglavnom zbog nastupa na pred svojom publikom uprkos problematičnom trenutku u sezoni. Na kraju krajeva, Urakan nije pobedio na četiri uzastopne utakmice, uključujući ranu eliminaciju iz faze kvalifikacija za Kopa Libertadores, izgubivši od Sporting Kristala minimalnim rezultatom sredinom prošle nedelje.

Klub se trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli argentinske lige, sa do sada osvojenih 12 bodova, šest manje od lidera River Plejta. U poslednjih pet utakmica, zabeležena je samo jedna pobeda, dva remija i dva poraza. Jedina pobeda ostvarena je protiv Boston Rivera još u drugoj rundi kvalifikacija za Kopa Libertadores, do su nerešeni ishodi zabeleženi u klasiku sa San Lorencom u i prvom okršaju sa Sporting Kristalom, pored poraza od istog kluba, ovoga puta na peruanskom tlu, kao i nedavni neuspeh protiv Studenta iz La Plate. Igrajući kod kuće tim Urakana zabeležio je nedavnu kampanju od osam pobeda i dva remija, bez poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica.

01.00: (1,75) Urakan (3,45) Rosario (5,20)

Dok je na drugoj strani ekipa Rosario Sentrala, koja, zauzvrat, sve svoje napore koncentriše isključivo na nacionalnu elitu, ali i dalje ima inferiornu kampanju u odnosu na rivala i nalazi se pod pritiskom da i na drugom uzastupnom meču dođe u situaciju rasipanja bodova. U prošlom kolu tim je remizirao 1:1 sa Union Santa Feom kod kuće, pošto je izgubio 4:1 od Sarmijento na gostovanju u Huninu.

Rozario jena tom meču prvi došao do prednosti gol golom Đina Infantina u 7. minutu. Isključenje Kevina Ortiza olakšalo je Zelenima prvenstveno put do poravnanja, a zatim i do potpunog preokreta. Za samo deset minuta, Sarmijento je na kraju došao do ubedljive pobede. Havijer Toledo je prvi postigao gol za izjednačenje, potom je Lisandro Lopez dva puta tresao mrežu, a Lukas Melano je postavio konačan rezultat u 88. minutu.

Trenutno, Rosario Sentral zauzima 12. mesto na tabeli argentinske Primere sa 11 osvojenih bodova. Slično kao i Globito, s tim što je Los Kanaljas odlično počeo takmičenje, ali je u poslednjim odigranim mečevima pao u učinku. U poslednjih pet odigranih utakmica, zabeležene su dve pobede, jedan remi i dva poraza. Uspesi su ostvareni u deulima protiv Arsenala iz Sarandija i Godoja Kruza, pored toga što je remizirao sa Union Santa Feom i izgubio od Sarmijenta i Lanusa. Igrajući u gostima, ekipa ekipa koju od ove sezone predvodi legendarni stručnjak Mihel Anhel Ruso zabeležila je učinak sa samo jednom pobedom, pet remija i četiri poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica.

Rosario Sentral će ponovo moći da računa na Kevina Ortiza koji je u prethodnom kolu odradio suspenziju zarađenu na meču u Huninu. Struktura poslednje linije neće pretrpeti izmene, a najveće nedoumice se tiču veznog reda i napada. U poslednjem meču, Kolumbijac Leandro Kampaz je zauzeo levu stranu tokom drugog poluvremena umesto Ignasija Malkore, zbog slabe igre, s toga se nazire jedna od mogućuh početnih promena u središnjem delu formacije

(Piše: Đorđe RADONJIĆ)

ARGENTINA 1 - 8. KOLO

Subota

Union Santa Fe - Rasing 1:3 (0:1)

/Gordiljo 65 - Romero 24, Rohas 75pen, Gerero 90+5/

Arsenal Sarandi - Tigre 2:0 (0:0)

/Leal 59, Banega 73/

Independijente - Kolon 2:2 (1:1)

/Kauteručio 24pen, Himenez 80pen - Pjeroti 10, Abila 90/

Platense - Defensa i Hustisija 1:0 (1:0)

/Serveto 38/

Nedelja

Atletiko Tukuman - Barakas 1:1 (1:0)

/Estigaribija 25 - Mater 81/

Godoj Kruz - Belgrano 3:1 (2:1)

/Rodrigez 28, Abrego 37, Larosa 76 - Sančez 45/

Himnasija La Plata - Estudijantes 2:1 (0:1)

/Leskano 56, Taragona 86pen – Boseli 4/

Boka Juniors – Instituto 2:3 (1:2)

/Pajero 45+2, Merentijel 85 – Varela 12, Martinez 19, Rodrigez 46/

Ponedeljak

Sarmijento – River Plejt 0:2 (0:1)

/Beltran 7pen, Palavesino 74/

Taljeres Kordoba – Banfild 0:1 (0:0)

/Aleman 54pen/

Njuels Old Bojs - San Lorenco U TOKU

Utorak

01.00: (1,75) Urakan (3,45) Rosario (5,20)

01.00: (2,70) Lanus (2,95) Argentinos Juniors (2,90)

Sreda

01.00: (1,75) Velez (3,45) Sentral Kordoba (5,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1UrakanRosario Sentral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara