Đurđević prekinuo post za pobedu Sportinga i povratak u trku za najboljeg strelca Segunde (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.05.21. | 21:47

Crnogorski reprezentativac došao do pogotka pod rednim brojem 22

Nije uspevao da zatrese mrežu mesec i po dana, a post Uroša Đurđevića, nimalo slučajno poklopio sa serijom loših rezultata Sporting Hihona. Na šest mečeva koliko je reprezentativac Crne Gore apstinirao od golova, Rohiblankosi su tri puta poraženi uz dva remija i pobedu, postigavši samo jedan pogodak. Večeras je nekadašnji špic Partizana razbio četrdesetodnevni golgeterski maler, a njegov tim je pobedom protiv Las Palmasa - 1:0 i nakon 40. kola osigurao poziciju broj šest, bez obzira na rezultat Rajo Valjekana koji mu diše za vratom.

Ni kada popularni Đuka postiže golove Sporting je daleko od ekipe koja će vam zatrpati mrežu loptama. Napada ekipe iz Hihona je sa 37 pogodaka tek 14. najubitačniji u konkurenciji 22 kluba u drugom rangu. Međutim, najosnovnije brojke pokazuju koliko Đurđević znači pretendentu na doigravanje - večerašnji pogodak iz 64. minuta kojim je uz rutinsku završnicu iz kaznenog prostora slomio Las Palmas bio mu je 22. ove sezone čime se izjedančio sa liderom liste strelaca Espanjolovim Raulom de Tomasom. To samo znači da je 27-godišnjak postigao 60 posto prvenstvenih golova Sportinga! Ako se crveno-beli uspeju da izbore plej-of, a kojim slučajem i mesto u španskoj eliti, neće biti sumnje ko će pobrati najveće zasluge.

Izabrane vesti

Čak i da Rajo Valjekano slavi, ekipe će dva kola pre kraja imati po 64 boda, a to su okolnosti koje više odgovoaraju Sportingu zbog boljeg međusobnog skora. Hihon će držati konce u svojim rukama i pobede protiv Fuenlabrade i Almerije u poslednje dve runde garantovaće mu mesto u plej-ofu.

SEGUNDA – 40. KOLO

Utorak

Kartagena – Almerija 3:2 (1:1)

Albasete – Lugo 1:1 (1:1)

Ponferadina – Espanjol 1:4 (0:2)

Sreda

Alkarkon – Sabadelj 2:0 (1:0)

Logornjes – Fuenlabrada 1:0 (0:0)

Mirandes – Leganes 0:0

Tenerife – Majorka 0:1 (0:1)

Četvrtak

Malaga - Đirona 0:1 (0:0)

/Bueno 62/

Sporting Hihon - Las Palmas 1:0 (0:0)

/Đurđević 64/

Rajo Valjekano - Ovijedo (u toku)

Saragosa - Kasteljon (u toku)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sporting HihonLas PalmasUroš ĐurđevićUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara