Filip Đuričić (©Reuters)
Filip Đuričić (©Reuters)

Đuričić od sledeće nedelje u Panatinaikosu; plata 1.500.000 neto

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 17:45

Ugovor na dve godine

Posle godinu dana drugog mandata u klubu Filip Đuričić napušta Sampdoriju. Imao je srpski reprezentativac još godinu dana u ugovoru, ali je po pisanju italijanskog transfer gurua Đanluke Di Marcija dogovorio raskid saradnje koji bi trebalo da bude ozvaničen u toku sledeće nedelje, pa će umesto u Seriji B od jeseni igrati u Grčkoj.

Novi klub 31-godišnjeg napadača biće Panatinaikos, gde će na poziv trenera Ivana Jovanovića doći sa još jednim srpskim internacionalcem, Filipom Mladenovićem, koji takođe kao slobodan igrač dolazi iz varšavske Legije.

Izabrane vesti

Di Marcio, takođe, navodi da će Đuričić potpisati dvogodišnji ugovor, po kojem će zarađivati 1.500.000 evra po sezoni. S obzirom na godine i ne baš ubedljivu sezonu iza sebe (3 gola u 34 utakmice) reč je o sjajnim uslovima. Svakako mnogo boljim nego što bi mogao da dobije u Crvenoj zvezdi, sa kojom se njen nekadašnji đak već dugo dovodio u vezu povodom navodnog povratka.

Odlazak u Grčku znači da će Filip Đuričić napustiti Italiju posle sedam godina provedenih u Seriji A. Stigao je 2016. u Sampdoriju, igrao na pozajmici u Beneventu, potom prešao u Sasuolo, a onda se leta 2022. vratio u klub iz Đenove, gde pod komandom Marka Đampaola, a potom i Dejana Stankovića nije uspeo da se sačuva prvoligaški status.

U Panatinaikosu ga čekaju drugačiji ciljevi, pošto Atinjani žele povratak titule nakon 13 godina. U minuloj sezoni bili su joj na dohvat ruke, ali je na kraju ipak AEK prvi prošao kroz cilj.


tagovi

Filip ĐuričićPanatinaikosLetnji prelazni rok 2023Sampdorija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara