Darvin Nunjez (Foto: AFP)
Darvin Nunjez (Foto: AFP)

Urugvaj ne mora da brine za život posle Suareza i Kavanija, Nunjez ga vodi ka Mundijalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.11.23. | 03:17

Napadač Liverpula sa dva gola u pobedi nad Bolivijom (3:0) se osamostalio na vrhu liste strelaca južnoameričkih kvalifikacija

I dalje se s vremena na vreme doživi pomračenje, promaši nemoguće i obruka se pred čitavim fudbalskim svetom. Međutim, sve manje je toga na repertoaru Darvina Nunjeza. Sve manje promašaja, a sve više golova! Vrlo dobru klupsku sezonu ima urugvajski napadač, već je postigao sedam i namestio pet pogodaka u svim takmičenjima, a da pomenute brojke nisu slučajnost potvrđuju i partije u dresu sa državnim grbom.

Posle nepunih šest rundi južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Nunjez je ubedljivo vodeći strelac lige sa pet golova. U uvodna dva kola nije tresao mrežu, ali zato jeste u svakom od naredna četiri, što je u kvalifikacijama za Mundijal od urugvajskih reprezentativaca pošlo za nogom još samo Luisu Suarezu i Rubenu Sosi. Po jednom je Nunjez pogađao u oktobru protiv Kolumbije (2:2) i Brazila (2:0), overio je trijumf nad Argentinom (2:0) pre pet dana, da bi sa dva precizna hica večeras potpisao pobedu nad Bolivijom u Montevideo (3:0), poguravši Urugvaj na čelo tabele makar privremeno.

Izabrane vesti

Premašili su Luis Suarez i Edinson Kavani zenite, odavno je prošlo vreme kada su u tandemu cepali mreže na reprezentativnoj sceni, ali Urugvaj ne mora da brine o nedostatku golova u godinama što dolaze. Pistolero je u novembru, posle dužeg vremena, dobio poziv u državni tim, no trenutno je u Nunjezovoj senci. Da je tako s pravom pokazao je napadač Liverpula  i u okršaju sa Bolivijom.

Prvo na primeru iz 15. minuta kada je natrčao na povratan pas Fakunda Peljistrija sa desnog boka i zakucao loptu u mrežu sa desetak metara udarcem iz prve, a onda i sredinom drugog poluvremena kada je ispratio akciju saigrača i sa peterca glavom ubacio fudbal u mrežu, ukrasivši pobedu koju je u smiraj prvog dela nespretnom reakcijom i autogolom posle kornera nagovestio golman gostiju Gabrijel Viljamil.

U meču odigranom u istom terminu Ekvador je na svom terenu minimalnim rezultatom savladao Čile, dok je u nešto ranijem terminu Rafael Santos Bore doneo Kolumbiji sva tri boda na gostovanju Paragvaju (1:0) preciznim udarcem sa bele tačke u 11. minutu.

Utakmicu u Paragvaju je između ostalog obeležio i neverovatan promašaj Luisa Dijaza. Sjajno ga je Hames Rodrigez pronašao dodavanjem u stilu Rikarda Kvarežme, sam je ostao krilni napadač Liverpula na drugoj stativi, ali kao da je večeras zamenio ulogu sa klupskim kolegom Darvinom Nunjezom. Gol jeste pogodio, ali je sa dva metra razdaljine morao da zatrese mrežu. Mada treba odati priznanje i golmanu Paragvaja Karlosu što je u poslednjem trenutku uspeo da mu odbrani udarac.

Srećom po Dijaza, nije njegov udarac skupo koštao Kolumbijce, iako je zapravo mogao, jer Paragvajci su u 84. minutu mogli do izjednačenja. Ipak, sjajnom odbranom sva tri boda gostima je ssačuvao Kamilo Vargas.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO (JUŽNA AMERIKA) – 6. KOLO

Utorak

Paragvaj - Kolumbija 0:1 (0:1)

/Bore 11pen/

Sreda

Ekvador – Čile 1:0 (1:0)

/Mena 21/

Urugvaj – Bolivija 3:0 (2:0)

/Nunjez 15, 71, Viljamil 39ag/

Brazil - Argentina (u toku)

03.00: (2,55) Peru (3,15) Venecuela (3,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Darvin Nunjezreprezentacija Urugvajakvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara