Navijači Penjarola (©AFP)
Navijači Penjarola (©AFP)

Urugvajci dodeljuju prvi trofej u godini

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 22:00

Penjarol će u nedelju od 23.00 časova pokušati da osvoji Superkup po drugi put, dok se Plaza Kolonija nada prvom trofeju u tom takmičenju

Najtrofejniji klub Urugvaja Penjarol ima šansu da dođe do prvog trofeja u 2022. godini. Šampion, ujedno i pobednik Klausure u urugvajskom Superkupu sastaje se sa Plaza Kolonijom, najboljom ekipom iz prošlogodišnje Aperture. Meč će da bude odigran na neutralnom terenu u Maldonadu od 23.00 časova.

Penjarol se prošle sezone vratio na tron posle dvogodišnje vladavine najvećeg rivala Nasionala, dok je Plazino osvajanje Aperture 2021. godine jedan od najvećih uspeha tog kluba. Momci Eduarda Espinela posebno su se u tom delu sezone istakli snažnom odbranom: Na 15 utakmica primili su svega sedam golova i izgubili jedan jedini susret. Penjarol je, s druge strane, bio najefikasniji u Klausuri, te nas očekuje okršaj najčvršće odbrane i najubojitijeg napada Urugvaja.

Izabrane vesti

Šampion je u sjajnoj seriji koja traje od 17. oktobra, kada je doživeo poslednji poraz. Zanimljivo, taj neuspeh pretrpeo je upravo na stadionu u Maldonadu, gde je domaći Deportivo slavio sa 1:0. Još zanimljivije: Ne računajući pomenuti Nasional, jedini tim u Urugvaju koji je uspeo da tuče Penjarol od marta prošle godine bila je upravo Plaza Kolonija, i to na stadionu Karbonerosa u Montevideu (3:1)!

U poslednjem međusobnom susretu početkom decembra Penjarol je slavio nakon penala, budući da je posle 120 minuta igre bilo 1:1. Dodaćemo da u prethodnih pet godina Plaza Kolonija ima samo jedan trijumf protiv žuto-crnih, te da je na pet od šest poslednjih međusobnih utakmica došlo GG. Kvota u Mozzartu na igru GG je 1,98.

23.00: (4,20) Plaza Kolonija (3,35) Penjarol (1,83)

Međutim, moramo da napomenemo da je Penjarol značajno promenio tim u odnosu na prošlu sezonu. Đovani Gonzalez je prešao u Majorku, dok je na prodaji Fasunda Toresa Orlandu urugvajski velikan zaradio skoro 7.000.000 evra. Ipak, na pojačanja nije potrošen ni pezos. Lukas Viatri (Maldonado), Ramon Arijas (Universidad de Čile), Ernan Menose (Deportivo Kali), Matijas Agiregaraj (Estudijantes) i Brajan Oliveira (Kveretaro) su došli bez obeštećenja.

Plaza Kolonija je izvršila mnogo manje promena u svom sastavu. Otišli su Gonzalo Kamargo (Defensor) i Nikolas Oliveira (Kusko), dok su došli Federiko Barandegaj (Botafogo), Danijel Baija (Fluminense) i Vitao (Komersijal). Uz njih je Agustin Eredija angažovan na jednogodišnju pozajmicu iz Boke Juniors.

-------------------------------

JOŠ SAMO JEDAN DAN! Osvoji Poršea sa samo jednim tiketom

Iskoristi poslednju priliku, dupliraj bodove i budi pobednik

Ostao je još jedan dan do kraja najvećeg kladilačkog takmičenja u regionu - Mozzart Gladijator

Ovo je poslednja prilika da uđeš u arenu, i osvojiš sjajne nagrade. Jer se danas DUPLIRAJU BODOVI. Dakle, svi poeni koje osvojiš (računaju se prva tri onlajn tiketa sportskog i uživo klađenja u danu) biće duplirani, a maksimalan broj poena koje možeš da osvojiš u jednom danu je 300.000. Što znači da za samo jedan dan možeš da stigneš do samog vrha i dođeš do Porše Makana.

-------------------------------

URUGVAJ – SUPERKUP

Nedelja

23.00: (4,20) Plaza Kolonija (3,35) Penjarol (1,83)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Urugvaj 1Penjarol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara