Maksimilijano Medina
Maksimilijano Medina

US open završen, u Velikoj jabuci žurka i dalje traje: Njujork i Dalas režirali spektakl (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.09.21. | 04:59

Mreže se na Jenki stadionu tresle šest puta

Dvonedeljna teniska žurka na US openu završena je, ali Njujork je grad u kojem vri 24 časa tokom svih sedam dana u sedmici. Jednoj zabavi je kraj, tu je druga. Fudbalski afterparti u režiji Njujork Sitija i Dalasa sportske fanatike brzopotezno je vratio u Veliku jabuku - 3:3 (1:1).

Nisu Njujork i Dalas štedeli municiju na Jenki stadionu, potrošili su kompletan arsenal kojim raspolažu za jedno veče. I nikome nije žao, naprotiv, jer MLS je bio u punom sjaju. Kao nekada, kada su se golovi nizali kao na pokretnoj traci, nije bilo toliko velikih zvezda odbeglih sa Starog kontinenta preko bare. 

Izabrane vesti

Profitirali su ofanzivci oba tima zbog kardinalnih grešaka koje su pravili igrači iz poslednje linije. Spavali su, kasnili da izađu i naprave ofsajd zamku, tromo istrčavali i ulazili u blok... Kumovali su skoro svakom golu, a bilo ih je šest.

Cena je najviše porasla Žaderu Obrijanu. Kolumbijski napadač dva puta je tresao mrežu. Isto toliko golova dao je na prethodne 23 utakmice u MLS ligi. Nije se proslavio u Dalasu, nije ni blizu onog igrača koji je u domovini nastupajući za Agiljas u poslednje dve sezone dolazio do dvocifrenog broja golova. 

I Toronto i Inter Majami su bili na korak do podele plena, ali je tim sa Floride dobio poklon u 95. minutu i oberučke ga je prihvatio - 1:0 (0:0). 

Ostavio je Fil Nevil na klupi Gonzala Iguaina, Bleza Matuidija i Hulijana Karanzu. Brzo se pokajao, uveo ih je u nastavku. Ipak, nije dobio ono što je očekivao - gol. Pomirio se sa sudbinom. Osvajanje jednog boda se nametalo, a onda glupost domaćina. 

Napravili su igrači Toronta penal, loptu je na kreč namestio standardni štoper Kristijan Makun i pogodio za veliko slavlje. Nije Kolumbijac izdao Fila Nevila, bio je hladan kao šrpicer.

MLS LIGA

Sreda

Kolambus Kru - Njujork Red Bul 2:1 (0:1)

/Nagbe 74, beri 88 - Klimala 25/

Njujork Siti - Dalas 3:3 (0:0)

/Moralez 20, medina 57, Manjo 68 - Obrajan 4, 74, Fereira 63/

Toronto - Inter Majami 0:1 (0:0)

/Makun 90+5 pen/



tagovi

Njujork SitiDalasMLSMLS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara