Slavlje fudbalera Sportinga u Gimaraešu (©AFP)
Slavlje fudbalera Sportinga u Gimaraešu (©AFP)

Usijana atmosfera u Gimaraešu: Navijači Vitorije napali goste na tribinama, Sporting patio i slavio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.03.22. | 23:53

Policija morala da reaguje i razdvaja "zaraćene" strane

Sporting će morati još mnogo da “krvari“ kako bi uopšte došao u poziciju da odbrani titulu portugalskog šampiona. Pobeda na teškom gostovanju u Gimaraešu (3:1) jeste približila lisabonske Lavove na samo tri boda zaostatka za prvoplasiranim Portom, ali ta će distanca biti aktuelna najviše 24 časa, pošto tim sa Dragaoa ne bi trebalo da ima teži posao sa Boavistom.

Sporting je dosta patio na stadionu Afonso Enrikes i uspeo da se provuče protiv očigledno jako motivisane Vitorije. Za pobedu je ekipi Rubena Amorima bili potrebno da nadoknadi gol zaostatka i psihički izdrži haos na tribina koji je nastao samo nekoliko minuta pošto je Paulinjo okrenuo rezultat. Metež je nastao u 75. minutu kada su nezadovoljne pristalice Vitorije krenule prema centralnom delu zapadne tribine na kojoj su bili smešteni navijači Sportinga kako bi se obračunali. Leteli su tvrdi predmeti, pre svega stolice na goste iz Lisabona, a sve ono što se dešavalo na tribinama nateralo je sudiju Fabija Verisima da prekine utakmicu nakratko kako bi jake policijske snage mogle da uđu i obave svoj posao. Došlo je i do sukoba huligana Vitorije sa čuvarima reda i mira, no sve je bilo regulisano u roku od samo pet minuta, pa je susret ubrzo nastavljen.

Izabrane vesti


So na otvorenu ranu svih kojima je Vitorija u srcu sipao je Markus Edvards. Ušao je pred samu nadoknadu koja je iznosila punih osam minuta, a onda upravo pre poslednjeg sudijskog zvižduka sa ivice kaznenog prostora poslao neodbranjiv plotun u desne rašlje! Sportingu je tada definitivno laknulo...

Međutim, nije sve počelo tako bajkovito za goste. Negde na polovini prvog poluvremena Oskar Estupinjan, momak koga fudbalski poznavaoci u Srbiji najviše znaju kao jednog od igrača kojeg je zimus pratila Crvena zvezda, pokupio je odbijenu loptu kako bi sa ruba šesnaesterca uputio udarac koji je završio u donjem desnom uglu, pored nemoćnog Antonija Adana.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Od tog momenta domaćin se više okrenuo odbrani, a pre svega je to činio agresivnim startovima kojima je “sekao“ napade Sportinga. I to je davalo rezultate sve do završnice prvog dela kada je Abdul Mumin igrao rukom u svom kaznenom prostoru zbog čega je sudija Verisimo pokazao na belu tačku. No, morao je korišćenjem video tehnologije da se uveri da nje pogrešio i nakon provere ostao je pri prvobitnoj odluci. Odgovornost je preuzeo Pablo Sarabija koji snažnim udarcem trese mrežu i najavljuje kasniji preokret.

Svi u Sportingu sada će navijati za Boavistu protiv Porta. Zmajevi još nijednom nisu poraženi u prvenstvu, na dobrom su putu da tako ostane do kraja...

PORTUGALIJA 1 - 27. KOLO

Petak

Vizela - Famalikao 1:1 (0:1)

/Kasijano 90 - Bruno Rodrigez 24/

Subota

Tondela – Aruka 2:2 (2:1)

/Kvarežma 16. Agra 45+4 – Silva 4, 69/

Santa Klara – Belenenses 0:0

Vitorija – Sporting Lisabon 1:3 (1:1)

/Estupinjan 23 – Sarabija 45+1, Paulinjo 70, Edvards 90+8/

Nedelja

16.30: (2,25) Pasuš Fereira (3,10) Moreirense (3,50)

16.30: (1,80) Žil Visente (3,45) Maritimo (3,80)

19.00: (1,35) Benfika (5,00) Estoril (9,00)

21.00: (4,20) Portimonense (3,45) Braga (1,90)

21.45: (8,50) Boavista (4,50) Porto (1,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Pablo SarabijaPedro GonsalvešPaulinjoSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara